PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els possibles rivals europeus de l’FC Santa Coloma i l’Engordany

Els dos equips andorrans sabran demà contra qui juguen el proper 20 d’agost en la competició continental

Per Vicente Pallarés

Partit entre l'FC Santa Coloma i l'Inter d'Escaldes.
Partit entre l'FC Santa Coloma i l'Inter d'Escaldes. | FAF

L’FC Santa Coloma i la UE Engordany ja esperen els seus rivals europeus, que es coneixeran demà en el sorteig de la primera de les quatre rondes prèvies de l’Europa League. L’equip colomenc va obtenir la seva bola al bombo per ser el segon classificat de laLliga Multisegur i els homes de Filipe Busto, tercers en el campionat lliguer, gràcies a la derrota de la UE Sant Julià en les semifinals de la Copa Constitució. Per tant, ambdós sabran demà contra qui juguen el proper dia 20 d’agost, quan intentaran aconseguir una nova fita històrica pel futbol andorrà passant a la següent ronda per partida doble.


Els dos equips andorrans estan ben posicionats i són dels rivals a evitar pels altres clubs en el sorteig, ja que formen part dels vuit equips cap de sèrie gràcies al seu elevat coeficient. Els homes d’Albert Jorquera són el segon millor equip, per darrere del Lincoln Red Imps de Gibraltar, amb un coeficient de 4.500. Per la seva banda, l’Engordany és el setè dels 16 equips en total, amb un coeficient de 2.000, empatat amb el Havnar Bóltfelag de les Illes Fèroe. Ambdós tanquen el bombo dels caps de sèrie.

 

Experiència europea

 

A més, tots dos ja acumulen experiència en aquest tipus de partits. El Vall Banc Santa Coloma és un equip acostumat, fins i tot, a jugar la segona ronda, com ja va fer els dos anys anteriors després de caure a la primera de la Lliga de Campions. La major fita va ser l’any 2014, quan van passar a segona ronda de la Champions, després de guanyar a l’FC Banants d’Armènia i caure contra l’històric Maccabi Tel Aviv d’Israel. En canvi, els blanc-i-negres  no són un equip amb massa experiència des que va pujar a la Lliga Multisegur per última vegada l’any 2014, però sí molts membres de l’actual planter que ja han disputat aquesta ronda dos anys consecutius, fent-ho per primera vegada en la història del club al 2018, un cop per la via lliguera i l’altre com a campions de Copa.

 

Resta de coeficients 

 

Els altres caps de sèrie tenen un coeficient semblant al dels equips del Principat, però no es poden enfrontar. El Lincoln , com ja s’havia esmentat, és el primer amb 5.200 i el Havnar té 2.000 empatat amb l’Engordany, tancant la llista dels vuit equips favorits. Però entre els dos conjunts andorrans hi ha quatre equips més: el B36 de les Illes Fèroe (3.750), La Fiorita de San Marino (3.000),  el Runavík de les Illes Fèroe (2.250) i el Tre Penne de San Marino (2.250). No obstant això, els possibles rivals del Vall Banc i de l’Engordany tenen coeficients més baixos: els cocos o rivals a evitar són el Prishtina de Kosovo i el Saint Joseph’s de Gibraltar, que segons la Uefa, tindrien un nivell similar al de l’Engordany (250 punts menys). Altrament, els rivals més desitjats són  l’Iskra de Montenegro (875) i el Gjilani de Kosovo (800), equip de la mateixa ciutat que l’FC Drita, rival de l’Inter aquesta tarda a Nyon. Els altres quatre possibles rivals són el Zeta de Montenegro (1.250), el Coleraine d’Irlanda del Nord (1.250), el Barry Town de Gal·les (1.000) i el Glentoran d’Irlanda del Nord (1.000). Cal recordar que el rànquing de coeficients creat pel màxim organisme del futbol europeu està basat en els resultats aconseguits per tots els clubs europeus en les competicions organitzades per la Uefa en els últims cinc anys. Cap equip andorrà surt a la llista dels 200 primers equips europeus. Aquest any el sistema per sumar nous punts al coeficient s’adaptarà al format de partit únic, tal com seran les eliminatòries europees a causa de la Covid-19. A banda, les federacions nacionals també tenen el seu coeficient assignat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT