PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’aplicació per demanar taxi pot arribar al setembre

L’ATA ja té el projecte avançat amb la intenció d’activar-lo el mes vinent

Per Lídia López

Imatge d’arxiu d’un taxi a Andorra la Vella.
Imatge d’arxiu d’un taxi a Andorra la Vella. | Maricel Blanch

L’aplicació pel servei de taxis d’Andorra podria ser una realitat el setembre vinent. Així ho va confirmar el president de l’Associació de Taxistes d’Andorra (ATA), Josep Lluis Donsión, que a l’espera d’acabar de tancar alguns detalls sobre el seu funcionament, està previst que a partir de mig setembre, comenci un procés de formació i adaptació amb el sistema per a la seva integració absoluta i l’establiment d’una aplicació per mòbils finalment.

Només accedir al càrrec, Donsión i la seva junta van fer mans i mànigues per tirar endavant un mandat que havien heredat de l’anterior junta i que es va aprovar durant la mateixa sessió d’assemblea que va culminar amb Donsión a la presidència. Va ser tanta la diligència que, segons el president de l’ATA, «si no fos pel període de vacances avui ja podríem tenir el sistema llest».
Actualment, s’estan acabant d’enllestir alguns aspectes del que serà el servei de demanda de taxi digital, com per exemple, decidir on s’ubicarà el GPS per fer el seguiment dels vehicles a l’hora de demanar un taxi. En qualsevol cas, l’ATA espera que sigui a mig setembre que els taxistes puguin començar a instal·lar els sistemes i fer les formacions corresponents.

En aquets sentit, Donsión va explicar que, inicialment, s’optarà per una aplicació per demanar el servei a través d’una pàgina web. Un cop estigui en funcionament, es farà la promoció corresponent en punts estratègics del sector, com bé poden ser els hotels, per tal de donar ales al producte i perfeccionar el sistema. I quan tot marxi perfectament, es tirarà endavant una aplicació per a telèfons mòbils que faci encara més accessible el servei.

Les aplicacions per smartphone per sol·licitar diferents serveis de taxi són presents arreu del món, i especialment a les ciutats més grans, on poden confluir diversos serveis i sistemes. De fet, és tanta la proliferació que en alguns països o ciutats, els governs van haver d’actuar per tal de regular-les o incidir en la gestió d’aquestes amb els seus treballadors. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT