PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Pas celebra el respecte de l’acord duaner pel tabac

Els polítics valoren que França faci valer l’acord internacional

Per Lídia López

Una persona comprant tabac.
Una persona comprant tabac. | Ferran Nadeu

Els comerciants del Pas de la Casa respiren tranquils després que es confirmés l’excepció d’Andorra dins de la modificació de les franquícies del tabac. Segons va declarar Jean-Jacques Carrié, president d’Iniciativa Publicitària del Pas de la Casa a l’ANA Economia, «estem contents perquè amb tot el que ha passat aquests darrers mesos amb la Covid-19, només ens faltava això», a la vegada que també va assegurar que «hem treballat bé des que van reobrir la frontera així que estem satisfets que l’esforç sigui recompensat».

Tal com va apuntar Carrié «feia dies que viviem amb la notícia però sense tenir informació exacta del que s’aprovaria i tots estàvem a l’espera d’una confirmació oficial».

Així mateix, alguns dels representants polítics del país també es van mostrar satisfets per la puntualització dins de la llei francesa. D’una banda, la consellera general socialdemòcrata Susanna Vela va considerar que després de tots els anuncis fets els darrers dies, s’entén que finalment «Govern ha fet la feina i la diplomàcia ha donat els seus fruits», a la vegada que també «es deu haver reconegut que si hi ha un acord duaner, aquest s’ha de poder respectar». Així mateix, Vela també va opinar que «Andorra hauria d’haver actuat abans» en el cas perquè «tenim uns diplomàtics que han de vetllar perquè aquestes coses no passin», i per tant, considerava que «el Govern havia badat».

D’altra banda, el també conseller general però del grup demòcrata Carles Enseñat va assegurar que l’excepció és «una bona notícia per dues vessants», i apuntava en primer lloc a «la diplomàtica» perquè considerava que aquest canvi suposava que «els diplomàtics i el Ministeri d’Afers Exteriors havien fet arribar la veu d’Andorra al govern francès». I també, va fer referència al fet que «quan hi ha un tractat internacional amb la Unió Europea, aquest ha de passar obligatòriament per sobre de la llei francesa interna».

PUBLICITAT
PUBLICITAT