PUBLICITAT

Ordino

La Volta als Ports 2020 se centrarà en la seguretat i no en batre rècords

La reconeguda prova ciclista no passarà dels 500 corredors aquest any per prioritzar la salut dels participants

Per Vicente Pallarés

Els representants de la cursa, Andorra Turisme, Multisegur, la Massana i Ordino en l’acte de presentació.
Els representants de la cursa, Andorra Turisme, Multisegur, la Massana i Ordino en l’acte de presentació. | VSL ESPORTS

La Multisegur Volta als Ports es va presentar ahir al CEO d’Ordino amb la presència del director de Nous Projectes d’Andorra Turisme, Enric Torres, el conseller d’Educació i Esports del Comú de la Massana, Kevin Poulet, el conseller de Turisme i Esports d’Ordino, Jordi Serracanta, la representant de Multisegur Assegurances, Edith Rossell, i el director de la cursa, Gerard Riart. El mateix Riart va decidir posar-li-ho fàcil a la premsa: «Aquest any, el titular no és el nombre de participants. L’objectiu que ens hem marcat des de l’organització és demostrar que som capaços d’organitzar una prova de 500 corredors i que hem adaptat el pla estratègic perquè no hi hagi cap contagi ni rebrot». 


Per aquest motiu, ha hagut d’adaptar-se a unes mesures de seguretat que «no agradaran a molta gent», segons el propi director de la reconeguda prova ciclista. La recollida de dorsals, que tindrà lloc «el dissabte des de les 10 fins les 21 hores a l’aire lliure per evitar aglomeracions de membres de l’staff, participants i acompanyants» és el primer canvi significatiu, marcat també per la utilització de gel hidroalcohòlic i «altres mesures marcades per Sanitat». El diumenge, la pròpia prova també patirà modificacions radicals. «Un dels punts més macos era la sortida massiva de més de mil corredors a la Massana i, ara, és inviable», va reconèixer Riart. Per tant, els corredors sortiran cada 30 segons de manera individual des de les 8.30 hores i cadascun sabrà l’hora exacta de la seva sortida el dia abans quan reculli el dorsal. A més se separaran les sortides per recorreguts: des d’Ordino, a Canillo (Coll d’Ordino), a Andorra la Vella (la Comella) i des de la plaça Germandat de Sant Julià. Cada corredor rebrà una mascareta esportiva de la cursa i serà obligat dur-la posada «als punts de massificació» com la sortida i l’arribada. De fet, si un corredor arriba a la meta sense la mascareta, no se li comptabilitzarà el temps. D’altra banda, hi haurà un avituallament al final de cada tram cronometrat, ja que la prova ha assimilat «una mica el format dels ral·lis», segons Riart, perquè hi ha trams d’enllaç i de cronometratge. Allà, no es podrà agafar res directament de la taula, sinó que cadascú rebrà una bossa amb el que demani i, després, haurà de «buscar un lloc tranquil del tram d’enllaç per menjar», on no compta el temps. D’altra banda, els voluntaris han fet un curs per poder garantir el compliment de totes les mesures i s’ha recomanat al públic no pujar a la Coma i que busquin un lloc al llarg del recorregut per animar. I, per suposat, no es farà la festa final a la plaça de les Fontetes de la Massana com era costum.


A banda dels canvis de protocol derivats de la Covid-19, l’organització ha hagut d’enfrontar-se a altres problemes. «Fa un mes, amb els primers rebrots a Catalunya, més de 200 participants van anul·lar la inscripció», va lamentar Riart. No obstant això, «el dilluns hi havia 430 inscrits i el recorregut més llarg ja està tancat». «La gent vol passar el dia en grup i aquest any no serà possible. Que la gent marxi tan bé de salut com han arribat és el més important», va recordar l’organitzador de la cursa.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT