PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’11 de la temporada

EL PERIÒDIC treu el millor equip possible de la Lliga Multisegur Assegurances i la Copa Constitució 2019/20

Per Vicente Pallarés

Imatge de l'11 ideal de les competicions del futbol andorrà.
Imatge de l'11 ideal de les competicions del futbol andorrà. | MARVIN ARQUÍÑIGO

Una vegada finalitzada la temporada 2019/20 del futbol andorrà, EL PERIÒDIC treu el que ha sigut el millor 11 inicial sumant els partits de la Lliga Multisegur Assegurances i de la Copa Constitució Protecvall, a més dels jugadors de banqueta i el millor entrenador d’aquesta campanya. Els 18 jugadors i el tècnic que formen aquest equip fictici que, sens dubte, guanyaria el doblet, com ha fet l’Inter d’Escaldes, es concentren en els quatre equips que van jugar el play-off pel títol: el mateix conjunt escaldenc, el Vall Banc FC Santa Coloma, que ha sigut el segon millor equip de les dues competicions, la UE Engordany, també amb plaça europea, i la UE Sant Julià, que es va quedar a les portes de la final de Copa.


El porter escollit és, precisament, qui va evitar que els lauredians poguessin arribar a la final, Josep Gomes, de l’Inter d’Escaldes. El porter internacional amb Andorra ha sigut decisiu en aquest últim tram de la temporada amb intervencions que requerien una agilitat pròpia d’un porter d’handbol. La línia defensiva està formada per dos centrals molt importants pels seus equips, però que no van poder disputar la final de Copa a causa de les lesions. Es tracta d’Ilde Lima, de l’Inter, i de Marc Rebés, del Vall Banc. Els dos laterals també formen part del conjunt colomenc. A Chus Rubio i a Aleix Cisteró els agrada obrir el camp i incorporar-se en atac sense descuidar les seves tasques defensives.


Amb el porter i els homes més defensius ja sobre el terreny de joc, l’equip continua amb un sistema 4-3-3. El mig del camp està format per tres jugadors d’un nivell superior com són Marc Pujol, de l’Inter, i Enric Pi i Jordi Aláez de l’FC Santa Coloma. Els tres són jugadors amb molta habilitat amb els peus als quals els agrada crear joc, ja sigui mitjançant jugades estàtiques, si el partit requereix pausar el joc, o transicions ofensives més ràpides si el rival està despistat. A més solen arribar bé a les segones jugades després d’un rebuig defensiu, de fet, han marcat gols de bella factura arribant des de segona línia. Per la seva banda, el trident ofensiu estaria format per tres homes que tenen el gol entre cella i cella i són sinònim de perill quan porten la pilota apegada a les botes a prop de l’àrea. Ells són els tres màxims golejadors de la competició lliguera. Nico Medina, del Vall Banc, i Bruno Lemiechevsky, de la UE Sant Julià i recentment fitxat per l’Inter, estarien comandats pel pistoler Genís Soldevila, l’home que ha marcat més gols en la competició domèstica i va ser escollit com a millor jugador de la final de Copa, on va marcar un autèntic golàs des del mig del camp amb Eloy Casals avançat quan l’FC Santa Coloma buscava un miracle que forcés la pròrroga.


Aquest equip no només gaudeix d’un 11 inicial espectacular, sinó d’una banqueta amb set reforços de luxe. Tres d’ells pertanyen a les files de l’Inter, com Óscar Reyes, la substitució perfecta per a Cisteró; Jordi Roca, per aportar equilibri al centre del camp; i Bruninho, el revulsiu ideal en atac si el rival es tanca; tres més de la UE Sant Julià, com són Christian Cellay, que ofereix seguretat defensiva; i Fran Piera i Ignacio Rosillo, dos homes amb perill en atac; a més de Luigi San Nicolás, per part de la UE Engordany, un altre home amb el gol a la ment. L’estel·lar equip no podria estar dirigit per un altre tècnic que no sigui Adolfo Baines. L’entrenador blau-i-negre va aconseguir acabar amb sis anys de domini lliguer del Vall Banc i va saber motivar als seus jugadors per aconseguir una fita històrica, doblet i classificació per a la Lliga de Campions. 


Aquests 18 futbolistes seleccionats pel nivell que han ofert durant la passada temporada deixen en molt bon lloc a la selecció nacional, ja que molts jugadors són internacionals i, segurament, la majoria estiguin a la pròxima convocatòria defensant la samarreta del país contra Letònia el 3 de setembre i davant les Illes Fèroe tres dies després.

PUBLICITAT
PUBLICITAT