PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La FAF investigarà les acusacions d’adulteració i els clubs ho neguen

El tècnic de l’Inter d’Escaldes, Adolfo Baines, ja ha deixat clar en més d’una ocasió el seu respecte al joc net

Per Vicente Pallarés

Marc Pujol, migcampista de l’Inter, intentant controlar una pilota aèria contra la UE Engordany.
Marc Pujol, migcampista de l’Inter, intentant controlar una pilota aèria contra la UE Engordany. | FAF

La Federació Andorrana de Futbol (FAF) va fer públic ahir un comunicat en referència a les informacions d’un mitjà de comunicació que afirmava que l’Inter d’Escaldes i la UE Sant Julià van cometre un frau intentant adulterar el partit del play-off pel títol de la Lliga Multisegur Assegurances que els enfrontava i la semifinal de la Copa Constitució. El suposat tracte era que l’Inter guanyés el partit de la competició domèstica i el conjunt lauredià el de la competició del KO per augmentar així les seves opcions d’obtenir un lloc en la Europa League. Malgrat les especulacions, els blau-i-negres van guanyar el matx de Copa amb una exhibició del porter internacional amb Andorra, Josep Gomes, que va aturar un penal, a més de fer moltes intervencions de gran mèrit. 


«La Federació Andorrana de Futbol vol comunicar que davant la sospita d’adulteració de la competició, els departaments d’Integrity de la pròpia FAF i també el de la UEFA estan investigant el cas de manera conjunta amb l’objectiu de garantir la transparència i les bones pràctiques dins del futbol andorrà», resava el comunicat de la FAF. Tanmateix, «la Federació Andorrana de Futbol es declara aliena i condemna qualsevol tipus d’acte relacionat amb la compra o manipulació de partits, que va en contra dels valors del fair play, i reitera el seu compromís en la lluita contra el frau esportiu».

 

Els clubs no tenen por

 

Per la seva part, l’Inter d’Escaldes «no es pronuncia oficialment mentre estudia les accions a seguir», van assegurar fonts del club escaldenc. A més, Ilde Lima, el capità de l’equip i president de l’Associació de Futbolistes Andorrans (AFA), tampoc va voler fer cap declaració, ja que des de l’entitat, es pensa que no han d’amagar res i que no existeix l’anomenada adulteració. No obstant això, el seu entrenador, Adolfo Baines, ja va mostrar la seva postura davant les possibles acusacions en l’entrevista post partit de la Copa Constitució contra el Sant Julià: «Estic molt content perquè l’única manera que tenim per prestigiar una competició és anar a per ella des del minut un», mentre reia a causa dels insults d’alguns jugadors lauredians que, teòricament, es referien a l’incompliment del suposat acord mentre el tècnic basc feia les seves declaracions. «Sempre que salto a un camp ho faig per  guanyar i aquest és el concepte que tinc de fair-play», va afegir Baines, que també es va defensar dient que entén que «el futbol andorrà està molt viciat, no d’ara, sinó de ja fa temps enrere, però jo no he vingut aquí per participar en aquests vicis, pel que puc assegurar que estic molt tranquil i considero que hem fet el correcte perquè hem lluitat el partit fins al final. Els jugadors s’ho han deixat tot al camp». A més, en la roda de premsa prèvia a la final contra l’FC Santa Coloma, Baines va tornar a recordar que l’equip anava a per la Copa. L’altre equip implicat, la UE Sant Julià, també va voler atendre a EL PERIÒDIC a través del seu president,Toni Giribet. «No puc dir si és veritat o no perquè, des de la directiva no sabem res, és la primera notícia que tinc, però penso que aquesta informació no té cap ni peus», va declarar el màxim mandatari lauredià. «Si es digués el que havien pactat, pots sospitar, però no es diu res. No sé què busquen. Són jugadors del Sant Julià i, si els hem de defensar, els defensarem», va afegir Giribet deixant clara l’absència de proves concloents per fer tal acusació. D’altra banda, va aprofitar per condemnar qualsevol mena d’adulteració del joc net: «Sóc partidari que cap equip es pot deixar guanyar. Això sí que hauria d’estar penat».
El que resulta evident és que, a la conversa gravada, no es parla de cap quantitat econòmica, que l’Inter d’Escaldes va guanyar el seu partit de semifinals de Copa i que cada equip és lliure de dosificar-se, administrar forces  i prioritzar competicions quan es juguen dos partits per setmana.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT