PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Autea no té cabuda al pla per a joves amb addiccions

El Govern aclareix que la comissió respon a una altra mena de necessitats

Per Judith Sáez

Imatge d’una de les reunions de la comissió.
Imatge d’una de les reunions de la comissió. | SFGA/CEsteve

El Ministeri d’Afers Socials ha puntualitzat que L’Associació d’Afectats d’Autisme (Autea) no té cabuda a la Comissió de Joves amb Trastorns de Conductes i Addiccions, ja que l’autisme no té una relació amb el consum de tòxics.

Fonts del ministeri van destacar a EL PERIÒDIC que consideren que s’ha fet una mala lectura del que és la comissió en tant que els problemes conductuals que s’hi treballen responen a conseqüències de l’addicció a drogues, com l’alcohol o altres substàncies, i no en altres qüestions. En concret, la seva creació respon a les necessitats i demandes de l’Associació per a la Defensa del Jovent en Risc d’Andorra (Adjra), Els fills d’Andorra i l’Associació de Famílies per a la Salut Mental (Afmma), que estan patint aquesta qüestió específica a casa.

I és que, des d’Autea van denunciar que no se’ls tingués en compte en aquesta comissió així com, en la Nacional de la Infància i l’Adolescència a través d’un tuit. A més, van defensar que «representen un dels col·lectius amb persones amb discapacitat més nombrós d’Andorra».

Des del Govern van apuntar que dins la reglamentació del país ja hi ha contemplats diversos programes i pautes legislatives per afavorir la integració i la inclusió de les persones amb TEA al món laboral, tot reiterant que aquest pla no té cap relació amb el que ells demanen.
Per altra banda, ja s’estan gestionant els grups de treball de la Comissió Nacional de la Infància i l’Adolescència, els quals preveuen reunir-se amb diverses entitats, entre elles Autea. L’objectiu és recollir les seves inquietuds i necessitats per treballar en l’elaboració, coordinació i desenvolupament de les línies mestres del Pla Nacional de la Infància i l’Adolescència.

Els òrgans acceptats en la comissió són el Fòrum Nacional de la Joventut, el Raonador del Ciutadà, Unicef i la Federació d’Associacions Andorranes de Persones amb Discapacitat (FAAD), considerant que aquesta darrera pot aportar una visió transversal de la qüestió, ja que representa el màxim d’entitats del país.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT