PUBLICITAT

Benet confia que a l'estiu les rebaixes siguin reglades

  • Els establiments amb liquidacions i ?outlets' tot l'any hauran de desaparèixer
PEPA GALLEGO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El cartell d'una porta d'un establiment indica que la venda en aquest cas de roba és outlet. Foto: MARTA JORDI

No hi ha llei de comerç, ni esperances d'aprovar-la, però al menys des de la Taula de Turisme i Comerç les qüestions urgents volen regular-se i quan més aviat millor. Ahir es va parlar amb tots els agents implicats en aquesta taula de la regulació del període de rebaixes i liquidacions. Una qüestió que, sense marcar dates concretes, el mateix ministre de l'àrea, Claude Benet, espera tenir enllestida i regulada per a les rebaixes de l'estiu vinent. Un període que serà diferent al de les regions veïnes i amb una promoció forània, però seran unes rebaixes i liquidacions en que no només el comerç es veurà implicat sinó que altres sectors com l'hosteleria i serveis també podran participar-hi.

És una demanda de diversos subsectors del comerç perquè Andorra no esdevingui un «basar» com han qualificat des de l'Associació de Petits Comerciants d'Andorra (APCA). Tal i com ja va avançar aquest rotatiu el passat cap de setmana, va ser aquest col·lectiu el que més èmfasi va posar per deixar sobre la taula la proposta de la regulació de les rebaixes. Ara, abordat el tema per tots els implicats, sembla ser que les línies estratègiques perquè això sigui una realitat ja estan traçades.

Així el que es vol fer és un període de rebaixes que sigui anterior al que es fa als països veïns, amb una promoció turística que es llançarà a aquestes regions. Benet va avançar que des de la Taula de Turisme i Comerç es vol implicar a altres sectors com l'hosteleria i restauració i també de serveis, com pot ser Caldea, per col·laborar tots amb una imatge conjunta de país, i poder oferir en aquestes dades alguns tipus de descomptes.

Mitjançant un decret s'espera que les properes rebaixes siguin regulades amb aquestes característiques i que desapareguin ja els establiments que durant tot l'any venen liquidacions o outlets. «Aquests establiments malmeten la imatge del comerç a Andorra», va manifestar el ministre de turisme i comerç.

Des de la Federació d'Associacions de Comerciants d'Andorra (FACA), van explicar que aquesta regulació «hauria de fer-se mitjançant la llei del comerç, però estem d'acord de tirar endavant la regulació, no és agradable veure a Andorra que hi ha comerços en liquidació tot l'any», va dir Susagna Venable, presidenta del col·lectiu.

Des del petit comerç, estan satisfets que la seva proposta tiri endavant amb una taula que serà específica sobre les rebaixes per al vinent 15 de gener. Aquest col·lectiu també va proposar ahir que Andorra hauria de tenir un estudi per saber «les dades de quans vianants passen per certes avingudes (Carlemany i Meritxell) durant un dia. Es tracta de dades que són sol·licitades per franquícies i projectes emprenedors també les demanen», va explicar Joan Arderiu, del col·lectiu del petit comerç.

La desaparició de l'ACU / Des del petit comerç també es lamenten de la desaparició de l'Associació de Consumidors i Usuaris (ACU). Tot i que el departament de Comerç del Govern hagi reemplaçat aquest servei, de moment mentre estigui aturat, per rebre i solucions queixes dels consumidors, ahir es va acordar que davant de la desinformació dels clients, es distribuiran unes enganxines als establiments per informar d'on pot anar el consumidor a fer la seva queixa i poder donar-li una mínima garantia d'atenció.

Aquesta iniciativa serà paral·lela a una campanya de sensibilització que es vol iniciar a mitjan gener «per a la gent d'aquí amb l'objectiu de millorar el tracte i el servei i cuidar al turista», va explicar Benet. Aquesta campanya que es difondrà per diversos mitjans de comunicació i vol implicar tots els sectors que tinguin contactes amb el turisme per millorar la imatge del país.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT