PUBLICITAT

Canillo

Canillo aportarà un milió d’euros al fons solidari per fer front a la Covid

El comú retribuirà amb 1.500 euros a sis caps de departament

Per Judith Sáez

Un instant de la sessió del Consell de Comú de Canillo celebrat ahir al migdia.
Un instant de la sessió del Consell de Comú de Canillo celebrat ahir al migdia. | El Periòdic.

El Comú de Canillo se suma a la resta d’administracions amb la donació d’un milió d’euros al fons solidari del Govern per fer front a les despeses de les mesures que va impulsar per fer front la crisi sanitària del coronavirus SARS-CoV-2. Ho va aprovar ahir, per unanimitat, tot i que el grup de l’oposició, Objectiu Comú (OC), va posar l’accent en què són «la parròquia que més diners aportarà» en relació el pressupost anual que rep. «Canillo aportem un 6,75%, és a dir, el 60% més que les altres parròquies», reafirmava el conseller Albert Torres.

Des de la majoria no van voler comparar-se amb els altres comuns i van explicar que la quantitat concretada «és la forquilla» sorgida del càlcul de les transferències que rep l’Administració comunal (1.200.000 euros) i els ingressos que rep cada comú (900.000 euros). Per la seva part, la consellera d’OC Dolors Cabot va demanar la liquidació d’aquest conveni amb l’administració general per conèixer «com s’utilitzen aquests diners, com aniran repartits i amb quina solidaritat aniran destinats els diners que aportin els comuns». 

Retribucions a funcionaris

Sis caps de departament gaudiran d’una prima equivalent a 1.500 euros nets per la seva implicació en la gestió de la pandèmia, segons va explicar el cònsol menor de la parròquia, Marc Casal. «Aquestes persones han fet molt més que les seves vuit hores laborals, han estat al nostre costat treballant pel bé de la parròquia contínuament 24 hores al dia», afirmava l’autoritat, qui també va insistir a l’oposició que no es tractava d’un tema per assolir «rèdit polític», ja que «la meitat d’aquestes persones no voten a Canillo». Els caps de departament que contempla la compensació econòmica per la tasca desenvolupada en els darrers mesos són els d’obres, serveis de neteja, circulació, gent gran, turisme i informàtic.

Aquest punt dels acords adoptats per Junta de Govern va ser l’únic que no va comptar amb el suport dels dos consellers de la minoria, els quals ho van considerar «un precedent» i van denunciar «que no pot haver-hi preferències entre els treballadors». Així, Cabot augurava que «la Covid no ha acabat i la gent es bolcarà a veure qui rep una prima» en una possible situació similar a la viscuda. La majoria de l’administració no ho comparteix.

Aquesta darrera sessió ordinària del Consell de Comú de Canillo, que va comptar amb la presència telemàtica del cònsol major, Francesc Camp, també va servir perquè l’oposició demanés més informació en referència al Palau de Gel i els reductors de velocitat situats a l’entrada de la parròquia. El cònsol menor, Marc Casal, va explicar que aquesta darrera qüestió és una mesura en benefici de la seguretat viària, per reduir que els vehicles que hi circulen redueixin la velocitat. Per altra banda, des del comú van informar que Esquella Incles Walking Music Festival d’enguany es realitzarà a l’agost.

Millores al pont i a la xarxa fluvial de la zona del Tarter

La sessió de comú va aprovar l’adjudicació de la primera fase dels treballs de renovació i millora del peu del Tarter per 225.000 euros. Segons va explicar el conseller d’Obres, Rafel Casal, l’empresa Ensisa va valorar que s’ha de canviar una de les bigues del pont que dóna accés a l’hotel Llop Gris, ja que «la sal que es tira a la carretera general ha malmès el formigó», així com millorar el vial elevat de la zona de l’Abarset. El projecte contempla construir una rotonda per accedir a la zona urbanitzable. D’aquí a un any o dos es preveu desenvolupar la segona fase del projecte, en la qual s’arreglarà i s’enjardinarà l’altre tram del carrer.

Per altra banda, es va aprovar  per unanimitat el concurs públic per realitzar actuacions urgents a les xarxes d’aigües pluvials, residuals i potables per un import de 120.000 euros anuals a l’empresa adjudicatària que ho porta fent fins als darrers anys, segons va informar el grup de la majoria.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT