PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Ministeri de Salut registra 182 sancions per l’ús de mascareta

Gairebé 100 infraccions són per no portar-la i una setantena per fer-ho de manera inadeqüada

Per Judith Sáez

Turistes amb mascareta passegen per l’avinguda Carlemany.
Turistes amb mascareta passegen per l’avinguda Carlemany. | El Periòdic.

Fa dues setmanes que s’ha començat a imposar sancions a aquelles persones que no porten mascareta, excepte per algun motiu justificat. A data de 27 de juliol, el recompte de constatacions d’infracció ja arriba a 182: 98 d’elles per no dur-la, 68 per fer-ho inadequadament i nou per aquests dos motius però dins d’un vehicle amb persones que no són convivents. Els casos de coronavirus al país arriben als 907; 52 d’aquests, actius i dos a l’hospital.
Segons les últimes dades proporcionades pel Govern, aquest dilluns només es van detectar tres infraccions per aquestes mateixes casuístiques. En poc més d’una setmana, s’ha imposat una setantena de multes noves (el dilluns dia 20 se’n registraven 110). D’aquestes, sis han estat a ciclistes que no portaven o ho feien incorrectament en zones urbanes i una per vulnerar dos articles del decret de la Llei General de Sanitat: per una banda, l’organització d’activitats que superen les 50 persones i, per l’altra, permetre concentracions de persones a l’exterior d’establiments sense seguir les recomanacions de Salut.

Reforç contra la Covid-19

Ja s’han iniciat proves diagnòstiques de la Covid-19 de manera periòdica a tots els centres sociosanitaris, així ho van explicar els ministres d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, i de Salut, Joan Martínez Benazet, durant la primera trobada de la Comissió de Seguiment Sociosanitari (COSS), que va comptar amb la participació de representants de les entitats sociosanitàries públiques i privades que desenvolupen activitats o exerceixen serveis residencials per a la gent gran i les persones amb discapacitat al país. 

Contenció dels rebrots

A partir d’avui, tots els andorrans hauran de registrar-se en cas de visitar Galícia i lliurar les seves dades en un termini de 24 hores, així ho va decretar la Xunta de la comunitat autònoma davant els rebrots de coronavirus amb l’objectiu de frenar els contagis entre la població. També hauran de seguir la normativa les persones procedents de 130 països diferents, els quals s’aniran actualitzant per part de l’administració cada 15 dies, depenent de la situació epidemiològica de cada estat.

Nou positiu a la Seu

Un infant del casal d’estiu municipal de la Seu d’Urgell va donar positiu en coronavirus ahir a la tarda, segons va informar el consistori del municipi. L’afectat es troba en bon estat i la resta del grup en el qual participava va ser aïllada als seus domicilis durant 14 dies. En concret, són 14 menors més i dos monitors.
Des de l’Administració van ressaltar que es va iniciar l’estudi dels contactes més directes entre la família de l’alumne, com també del seu grup de convivència, tot aplicant el protocol d’actuació corresponent. A més, es va esmentar que la resta de grups del casal municipal segueixen funcionant amb normalitat, tot seguint tant les proves de detecció als participants i monitors com la resta de mesures elementals de prevenció de la Covid-19.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT