PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Autea se sent discriminada pel Ministeri d’Afers Socials

Reivindica que les persones amb TEA estan en situació de risc

Per Judith Sáez

Una imatge de la comissió tècnica, el dilluns.
Una imatge de la comissió tècnica, el dilluns. | ANA

L’Associació d’Afectats d’Autisme (Autea) va lamentar que el Ministeri d’Afers Socials, Habitatge i Joventut no els convidés a participar en la Comissió tècnica sobre el tractament de joves i adolescents amb trastorns conductuals i addiccions el passat dilluns a la tarda. L’entitat reivindica que les persones diagnosticades amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) també són un col·lectiu en situació de risc, marginació social i dificultats en la inclusió, especialment en el moment de l’adolescència «que ja és un moment difícil de per sí», constatava la presidenta d’Autea, Inés Martí.

Tal com va apuntar la representant de l’entitat, molts joves amb TEA pateixen problemes de conductes i addiccions, sobretot a internet, els videojocs o al mòbil, davant la dificultat per socialitzar i comunicar-se. Per això, tot i donar suport a la proposta, Martí remarcava que «ens ha sorprès i estem preocupats perquè no se’ns ha tingut en compte, ja que es va presentar un pla per a la inserció laboral i molts nois amb TEA tenen problemes en aquest aspecte». També va destacar les dificultats que pateixen les persones amb Trastorn per Dèficit d’Atenció i Hiperactivitat (TDH).

 

Augment de l’edat

Des de l’Associació per a la Defensa del Jovent en Risc d’Andorra (Adjra) van posar en relleu que el pla que va presentar Afers Socials és positiu, tot i que van demanar que s’ampliés l’edat dels joves pels quals està adreçat (d’entre 16 i 22 anys). La presidenta, Sandra Cano, va afirmar que també van transmetre al ministeri que es fomentés el contacte d’aquests joves amb l’esport i que es faci més èmfasis en els «oficis» i el món laboral, especialment pels joves que no tenen oportunitat d’estudiar. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT