PUBLICITAT

Presó per a un home amb esquizofrènia que va cometre furts

C.G.
ANDORRA LA VELLA

Un home amb esquizofrènia que va cometre diversos furts a la capital i a Escaldes aquest estiu va ser sentenciat ahir a 20 mesos de presó, dels quals 14 ferms, pel Tribunal de Corts, així com a l'expulsió del Principat per un període de 10 anys.

L'home, amb l'ajuda d'un tornavís, va forçar les portes de vuit establiments i va endur-se diferents productes a més de quanties econòmiques extretes de les caixes registradores.

La pena imposada de 14 mesos, però, es veurà reduïda en vuit mesos gràcies a la mesura de gràcia de vuit mesos concedida a tots els interns arran de la visita aquest juliol del copríncep francès, Nicolas Sarkozy. Com a conseqüència, l'home sortirà en llibertat properament.

La sentència imposada pel Tribunal de Corts no contempla l'ingrés de l'home a un centre psiquiàtric. Aquesta petició va ser efectuada durant la vista celebrada fa un mes per part dels psiquiatres que el van tractar, una demanda en la qual es van mostrar d'acord tant la fiscalia com l'advocat defensor. A més, els psiquiatres van alertar que la Comella no era el lloc idoni per atendre aquesta persona amb brots esquizofrènics. Però la manca d'un centre d'aquestes característiques al país va obrir el debat sobre on destinar al processat. Actualment hi ha un conveni amb un centre de Catalunya però el fet que el processat té antecedents penals a Espanya complicava el trasllat a l'estat veí. Amb tot, l'home sortirà properament de la presó i serà extradit a Espanya.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT