PUBLICITAT

Andorra la Vella

El PS aposta pel telecabina d’Encamp a Engolasters

Riba assegura que hi ha diverses empreses disposades a invertir

Per Lídia López

Enric Riba i David Rios a la roda de premsa d’ahir.
Enric Riba i David Rios a la roda de premsa d’ahir. | Partit Socialdemòcrata

Els socialdemòcrates d’Encamp s’han marcat l’objectiu que la parròquia «torni a ser un centre neuràlgic». Per aquest motiu, l’oposició va presentar nou propostes a la Comissió de Reactivació Econòmica i Turisme que ahir van traslladar a la premsa.

Segons va explicar el conseller encampadà, Enric Riba, els projectes tenen com a objectiu dinamitzar la parròquia i fer-la més atractiva. La proposta més destacada del plec era la de recuperar les converses per tal d’instal·lar un telecabina que unís el centre d’Encamp amb Engolasters. Segons el socialdemòcrata, hi ha diverses empreses que estarien disposades a invertir en el projecte per tal que suposés «cost zero» al comú. Encara a Engolasters, el grup va suggerir ubicar un petit transport elèctric que vagi per la carretera de les Pardines i faci la volta al llac, fins darrere de la presa, on es podria col·locar un «historiama» d’Andorra. Tots aquests serveis es podrien unir en paquets promocionals. Així mateix, van proposar instal·lar una trentena de planells informatius sobre la cultura del país al camí pla.

D’altra banda, Riba també va incloure projectes al voltant de les Bons, com l’establiment en una quinzena de bordes en desús, d’un petit poble amb diferents activitats de lleure. A més, van plantejar la compra d’un edifici situat al peu de la pujada de les Bons per col·locar-hi un ascensor que portés directament a Sant Romà de les Bons. Les darreres propostes anaven vinculades a l’edifici de SudRàdio, on recentment es va fer públic l’acord entre el Govern i Bomosa per establir-hi el Centre Residencial en Alçada Medicoesportiu d’Andorra (Cramea). El PS va assegurar que el Cramea es podria ubicar en un edifici, del qual només hi ha l’estructura base feta, al costat del centre esportiu del Pas de la Casa i, així, utilitzar SudRàdio com un museu de la ràdio, amb la possibilitat de situar-hi també un restaurant.

El nou Prat Gran  

Per la seva banda, David Rios, va posar en relleu les aportacions que el grup va fer al projecte del nou Prat Gran, entre les quals  constaven la construcció d’un skatepark, un rocòdrom i l’adquisició de jocs infantils adaptats a nens amb discapacitats. Per últim, va anunciar que el grup activa el telèfon 686568 perquè la ciutadania els contacti. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT