PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El consum d’energia inicia una recuperació cap a nivells habituals

El mes de juny l’ús d’energia va disminuir gairebé un 10%

Per El Periòdic

Tipus de bombetes leds.
Tipus de bombetes leds. | OCU

L’aturada professional i el confinament de la població degut a l fet que la Covid-19 va aturar el consum d’energia al país durant uns mesos. De fet, l’evolució de la seva despesa va caure en picat de febrer a maig i va experimentar una pujada general amb el desconfinament, malgrat que les xifres siguin negatives respecte el mateix juny de l’any anterior. D’acord amb les dades del departament d’Estadística, el consum d’energia elèctrica al juny d’aquest any va ser de 32.183 MWh, és a dir, un 9,8% menys respecte al 2019. Només tres sectors presenten variacions anuals positives: Construcció i annexes (amb un creixement del 103,8%), Usos domèstics (8,1%) i Estacions d’esquí (0,9%). La resta de sectors presenten variacions negatives, essent Indústries la més destacada (una caiguda del 49,2%), seguida d’Hoteleria i restauració’ (-28,4%) i Distribució (-24,1%). De gener a juny del 2020 hi ha hagut un 12,2% menys de consum d’elèctrica de 259.903 MWh.

Pel que fa al consum d’energia en TEP (tones equivalents de petroli), ha estat d’11.793 TEP, el que representa una variació percentual negativa del 12,8% respecte al mes de juny de l’any anterior. L’únic grup amb dades representatives que presenta una variació positiva respecte al mateix període del 2019 és el ‘Fuel domèstic’, amb un augment del consum del 101,8%. En canvi, el ‘Propà’ va baixar amb un 29,3% menys, la ‘Gasolina’ també, amb un 27,3% menys, o el ‘Gasoil locomoció’ amb un 26,2% de consum inferior. Si s’avalua en dades acumulades, en els darrers dotze mesos, el consum d’energia ha estat de 190.556 TEP, fet que suposa una variació percentual negativa respecte al mateix període anterior del 13,3%.

Les dades generades i enviades amb periodicitat per FEDA i pel departament de Duana permeten calcular mensualment el consum d’energia que efectua el país.

PUBLICITAT
PUBLICITAT