Gomes fa somiar l’Inter amb el doblet i el Vallbanc guanya el derbi

La UE Sant Julià s’acomiada de les opcions europees i la UE Engordany li dona les gràcies al Vallbanc

Per Vicente Pallarés

Imatge del final del partit entre l’Inter d’Escaldes i la UE Sant Julià.
Imatge del final del partit entre l’Inter d’Escaldes i la UE Sant Julià. | FAF

Les semifinals de la Copa Constitució Protecvall es van jugar ahir després de molts mesos amb la competició aturada a causa de la Covid-19. Hi havia moltes coses en joc pels quatre equips. L’Inter d’Escaldes volia posar la cirereta al pastís guanyant el doblet i el Vallbanc FC Santa Coloma salvar la temporada amb un títol després de no poder guanyar la lliga. Per la seva part, la UE Sant Julià i la UE Santa Coloma es jugaven la tercera plaça europea. Els dos conjunts teòricament inferiors van posar les coses molt difícils als favorits.

A més, calia sumar la morbositat de jugar-se un derbi colomenc a l’Estadi Nacional amb un lloc a la final en joc i l’enfrontament entre els germans Rubio, Chus i Jordi. La Unió Esportiva va sortir al terreny de joc molt ordenada en defensa i sense deixar espais al Vallbanc, que intentava filtrar algunes passades pel carril central sense massa èxit. No obstant això, algunes pèrdues de pilota no forçades provocaven ocasions clares pel Vallbanc. Al minut 25, just quan s’aturava l’enfrontament per a la pausa d’hidratació, les notícies no eren bones pel Vallbanc. L’internacional andorrà Marc Rebés va haver de retirar-se a la graderia a causa d’unes molèsties. Un tir amb rosca d’Enric Pi que va sortir per damunt de la porteria de la UE Santa Coloma va ser la primera ocasió clara del Vallbanc en la segona part, que era molt tensa al terreny de joc i a les banquetes. El mateix Pi va vaure la pilota dins de la porteria, uns minuts després, quan va rematar de cap, però Pires va treure una mà providencial. El partit va arribar a la pròrroga després d’uns 90 minuts molt igualats i no podia ser un altre que Enric Pi qui anotés el gol de la victòria amb un tir potent des de fora de l’àrea.

L’Inter afrontava aquestes semifinals amb la baixa, de nou, d’Ildefons Lima, que ja es va perdre el partit pel títol de lliga. La UE Sant Julià va gaudir de diversos apropaments a l’àrea durant els primers minuts del partit i, fins i tot, Josep Gomes va haver de lluir-se amb una aturada d’un tir de falta directa de Fran Piera des de la frontal. Malgrat les bones intencions del conjunt lauredià, els escaldencs es van avançar en el marcador abans de la mitja hora de joc per mitjà de Ricardo Oliveira. A partir d’aquest moment, l’Inter va començar a mantenir la possessió i a pausar el ritme del joc, mentre el rellotge corria al seu favor, i replegant-se ràpidament enrere al perdre la pilota per tal d’evitar contraatacs, però els lauredians intentaven aprofitar jugades a pilota aturada i buscaven a Piera, que seguia sent l’home més perillós. Adolfo Baines demanava una defensa en bloc i calma en la sortida des d’enrere del Sant Julià abans del 2-0 en el temps afegit de la primera part, obra de Genís Soldevila, màxim golejador de la lliga, que continuava la seva bona ratxa en copa. Al minut 60, Ignacio Rosillo va anotar el 2-1 que donava esperances al Sant Julià, que va tancar a l’Inter al seu camp durant els minuts posteriors. Fins i tot, va poder empatar mitjançant un penal que va errar Fran Piera i diverses ocasions, que va obligar a intervenir a Gomes. Walter Wagner va ser expulsat al temps afegit.

La final de la Copa Constitució entre l’Inter d’Escaldes i l’FC Santa Coloma tindrà lloc el pròxim dimecres 29 de juliol a l’Estadi Nacional. Amb aquests equips a la final, la UE Engordany és nou club d’Europa League per haver quedat tercer en la lliga.