PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Joves L’A proposa un programa d’ajuts per emprenadors a Europa

La proposta ha estat la tercera més votada i el grup vol presentar-la al Conselll

Per El Periòdic

Els joves Liberals d’Andorra durant la videoconferència.
Els joves Liberals d’Andorra durant la videoconferència. | Liberals d\'Andorra.

Joves Liberals d’Andorra (L’A) A va presentar  a La Joventut Liberal Europea (Lymec) el seu projecte Green Young Entrepeneur Program el passat dissabte amb motiu d’aportar idees que ajudin a superar, principalment entre els joves, la crisi generada per la Covid-19 i presentar les 10 millors al Parlament Europeu.

En concret, la proposta d’Andorra va ser la creació d’un programa d’ajuda als joves emprenedors europeus centrant-se en l’economia verda i sostenible, la qual va ser la tercera més votada després d’un desempat a la secció Emprenedoria i Innovació. Toni Puig, president de la secció jove de Liberals, va avançar però, que «tot i que finalment no ha estat escollida en l’àmbit europeu, la traslladarem al Consell General perquè es tingui en compte al Principat d’Andorra». A més, va afegir que «creiem que és molt necessari que es tinguin en compte els joves en les polítiques de reactivació post-Covid».

El projecte dels Joves L’A pretén que es posi en marxa un programa innovador per ajudar als joves emprenedors i emprenedores centrat principalment en l’impuls de l’economia sostenible i de quilòmetre 0. La idea contempla que durant els primers dos anys de posada en marxa del projecte els joves no paguin impostos i que continuïn amb unes taxes reduïdes fins als cinc anys de vida del negoci. L’objectiu és fomentar un entorn que permeti als joves impulsar els seus negocis i que a l’hora siguin sostenibles. A més, d’aquesta manera s’ajudaria a reduir l’atur juvenil i es desenvoluparia l’economia local que s’ha vist greument afectada durant la pandèmia.
Per altra banda, els Joves L’A també van proposar a la Lymec la creació d’un forfet europeu per potenciar el turisme i la cultura amb descomptes per poder viatjar i accedir a equipaments culturals per tot el continent.

El projecte es va iniciar el passat 29 de juny i al llarg de les darreres setmanes s’ha dut a terme un treball intern en el marc de cada organització amb l’objectiu de presentar les idees a la resta i votar les millors. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT