PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra la Vella suspèn la festa major davant el risc de contagis

El comú aposta per la salut pública i la seguretat de la ciutadania cancel·lant tots els actes previstos

Per Judith Sáez

Un acte de la festa major de l’any passat a la plaça del Poble d’Andorra la Vella.
Un acte de la festa major de l’any passat a la plaça del Poble d’Andorra la Vella. | Maricel Blanch

El Comú d’Andorra la Vella ha decidit suspendre la festa major d’enguany, que havia d’iniciar-se el pròxim dia 31 de juliol, davant l’augment de contagis al Principat i als països veins. De fet, la cònsol major de la parròquia, Conxita Marsol, ja va assegurar el dijous a la tarda que els consellers de l’administració «estem preocupats», tot denotant prudència i que «el més important és la salut pública i que Andorra continuï essent un destí turístic segur».

Des de l’oposició la consellera socialdemòcrata Dolors Carmona va compartir la decisió de la majoria tot i que va lamentar que no se’ls tingués en compte per prendre-la. El Partit Socialdemòcrata +  Independents va assegurar que «tampoc són partidaris de córrer riscos en el sentit que no és el millor moment per fer festes en les quals es provoca que hi hagi més contacte i s’exposa a la gent en una situació contrària a les consignes i normes sanitàries que hi ha actualment».

De fet, les recomanacions del Ministeri de Salut segueixen sent clares: evitar esdeveniments multitudinaris, mantenir la distància social i limitar els contactes. Per això, abans de cancel·lar tots els actes ja s’havia descartat la realització de concerts de nit, com el dels Pets o Estopa, els caps de cartell previstos per a l’edició d’enguany. «No volem córrer el risc. A Andorra ho estem fent bé i hem de continuar fent-ho bé», deia Marsol.

En un comunicat, el comú de la capital va informar que no s’ha optat per la limitació de l’aforament en espectacles infantils o en esdeveniments de caràcter popular, com el Ball del contrapàs, ja que és una qüestió «contrària a la democratització dels actes populars» oberts a tota la ciutadania. En aquesta línia, Dolors Carmona incidia en el fet que «tampoc té gaire sentit fer una festa per fer-la», tot afegint que «és un any que no es podia anar més enllà que fer una petita mostra». Precisament, això és una de les mesures que s’han pres en altres parròquies que sí que han decidit tirar endavant la festa major, per exemple Escaldes-Engordany o Sant Julià de Lòria, aquest mateix cap de setmana. En concret, s’han limitat els aforaments, s’ha prohibit menjar, beure i treure’s la mascareta.

Per altra banda, l’escrit que va difondre el Comú d’Andorra la Vella també apuntava que la suspensió de la festa major es considera «la decisió més encertada» i s’hi especificava que es manté «la voluntat de programar futures edicions més lluïdes i que puguin comptar amb la participació de tothom». D’aquesta manera, des de l’administració comunal esperen recuperar la celebració de les festes de la parròquia l’any que ve i, tant el grup de la majoria com l’oposició, lamentava no poder celebrar la festa major d’enguany malgrat que ho consideren necessari per garantir la seguretat de la ciutadania de la parròquia i visitants que hi assisteixen. Marsol també apuntava la importància que té la festivitat en tant que «no deixa de ser un símbol» de la parròquia.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT