PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Any de consolidació amb millores pel BC MoraBanc

Molts dels jugadors del planter continuen al Principat i arriben quatre cares noves per sumar actius

Per Vicente Pallarés

Els jugadors del MoraBanc després d’un partit de la fase final de la Lliga Endesa a València.
Els jugadors del MoraBanc després d’un partit de la fase final de la Lliga Endesa a València. | ACB Media

El MoraBanc afronta la temporada 2020/21 amb un equip ja consolidat, a diferència de l’any passat, encara que amb majoria de jugadors nous va quallar grans actuacions, arribant a les semifinals de la Copa del Rei i quedant-se a només quatre segons i mig de disputar les de la Lliga Endesa. De moment, aquest mercat de fitxatges confirma que nou dels dotze jugadors tricolor de la darrera temporada continuaran al Principat un any més. A més, el cos tècnic comandat per un experimentat Ibon Navarro també gaudirà de continuïtat en aquest projecte que creix any rere any. Aquesta temporada, el conjunt andorrà tindrà un jugador més en el planter, després d’oficialitzar-se tres baixes i quatre altes, fet que cobra sentit tenint en compte que l’equip haurà de jugar tres competicions molt exigents amb objectius cada vegada més alts i la dosificació de forces en certs trams de la temporada pot cobrar molta importància. A més, encara podria  arribar un jugador més i tancar la plantilla amb 14 homes.


Dejan Musli, Dejan Todorovic i David Walker van voler sortir del club. Els dos jugadors serbis finalitzaven el seu contracte. En el cas de Musli, és coneguda la seva intenció de tornar a jugar a la Xina per tal d’augmentar considerablement el seu salari. D’altra banda, Todorovic torna a pujar el seu caixet a un més acord al seu nivell, ja que aquesta temporada havia estat disposat a baixar-se el sou perquè tornava d’una lesió produïda quan jugava a Múrcia. En canvi, l’americà Walker va veure com el club executava la clàusula que li permetia rescindir el contracte. Avui dia, no es coneix cap rumor d’una pròxima destinació pel jugador d’Ohio.

 

Les noves incorporacions reforcen les posicions més afectades pels jugadors que abandonen la disciplina tricolor. El base mallorquí Sergi García, l’última incorporació, donarà suport a Clevin Hannah, amb qui lluitarà per un lloc al quintet titular, encara que, a priori, l’americà té el lloc assegurat. El senegalès Malik Dime ocuparà el lloc de Dejan Musli i competirà per sumar minuts amb tot un Moussa Diagne, que tornarà recuperat de la lesió. Amb les baixes dels dos alers serbis, el MoraBanc s’ha reforçat amb el gironí Oriol Paul, també aler, í i l’aler-pivot islandès Haukur Palsson. Tres dels quatre fitxatges, García, Paulí i Palsson, coneixen a la perfecció la Lliga Endesa, de fet, el primer acaba de guanyar-la amb el Bascònia.

 

D’altra banda, el conjunt del Principat ha aconseguit tancar renovacions de vital importància com la del jugador franquícia, Moussa Diagne, quan semblava que algun club podria executar la seva clàusula fins fa menys d’un mes. A més, també continuaran altres homes importants com Guille Colom, capità i un dels jugadors que, malgrat jugar pocs minuts, és dels que crea cohesió de grup al vestidor i coneix la casa, com Jelínek, conegut pel seu bon humor i simpatia a més de les seves actuacions a la pista, que és un dels imprescindibles en moltes accions de màrqueting a les xarxes socials del club. Per la seva part, Hugo Bartolomé i Martí Obiols seguiran creixent cedits a equips de Lliga EBA.

 

El MoraBanc començarà a competir el 18,19 o 20 de setembre en la primera jornada de la Lliga Endesa, que encara no se sap si tindrà 18 o 19 equips a causa del recurs presentat pel Guipúscoa Basket, que demana la seva plaça d’ascens per quedar segon, encara que la resta dels clubs, entre els quals es troba el MoraBanc, van votar en contra de la seva presència a la Lliga Endesa.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT