PUBLICITAT

La Sant Silvestre estarà neta

  • Cap dels implicats a l'Operació Llebrer o en casos de dopatge seran a la cita laurediana del dia 23
RAFA MORA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
José Luis Blanco, implicat en un cas de dopatge després que es conegués el seu positiu el passat novembre, no tornarà a la cursa de Sant Julià Foto: EL PERIÒDIC

Els organitzadors de la Sant Silvestre de Sant Julià de Lòria, que es disputarà el pròxim 23 de desembre, no volen problemes. Ni gent bruta ni gent mig neta a la seva carrera. Els casos de dopatge sortits a la llum pública a Espanya i després amb l'Operació Llebrer han fet que des de la cursa laurediana s'hagi decidit no trucar a cap dels atletes que habitualment corrien pels carrers de la parròquia, per estar dins del grup de suposats implicats. José Luis Blanco, Reyes Estévez o Alberto Garcia ja no són benvinguts a Andorra. Tampoc hi serà Núria Fernández, que va ser cridada a declarar com a testimoni pels vincles amb l'operació que ha afectat de ple la seva companya Marta Domínguez.

José Luis Blanco, bronze als 3.000 obstacles als passats Campionats d'Europa de Barcelona, va donar positiu per uns resultats adversos que van resultar dels anàlisi als quals es va sotmetre als Campionats d'Espanya que es van celebrar a Avilés. Aquest cas està sent investigat, però mentre res no canvia, la sospita de pràctica fraudulenta planeja pel cap del català, i Víctor Martínez, màxim responsable de la Sant Silvestre laurediana, té clar que no vol problemes ni cap relació en aquest sentit. El mateix ocorre amb Reyes Estévez, guanyador de la cursa del Principat, o Alberto Garcia, implicat en un altre cas de positiu. César Pérez, entrenador de Marta Domínguez, i que va fer podi a Sant Julià al 2007, tampoc hi serà.

El cas de Núria Fernández és diferent, perquè l'espanyola ha estat cridada a declarar com a testimoni, però els promotors volen claredat absoluta. «Havia contactat amb ells fa temps, però no els he tornat a trucar i no ho faré», va dir Víctor Martínez, el qual es planteja apostar per algun atleta català de renom, sempre que el seu prestigi estigui fora de dubte.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT