PUBLICITAT

La Massana

El comú de la Massana aprova una retallada salarial del 10%

Els diners estalviats es destinaran a partides solidàries a la parròquia

Per Lídia López

Un desener dels Quarts jura el càrrec.
Un desener dels Quarts jura el càrrec. | Comú de la Massana

Els càrrecs electes del Comú de la Massana es rebaixen el sou en un 10%. La corporació s’adscriu d’aquesta manera a la llei de mesures de racionalització econòmica aprovada pel Consell General fa unes setmanes, i també inclourà els càrrecs de lliure designació.

La mesura es va aprovar per unanimitat a la sessió de consell de juliol del Comú de la Massana, celebrat ahir, després d’incloure a última hora el punt a l’ordre del dia per ser debatut. D’aquesta manera, fins a final d’any, i segons va assegurar la cònsol major, Olga Molné, es preveu estalviar una quantitat entre els 16.000 i els 17.000 euros que es destinaran a finançar partides solidàries a la parròquia, com ja s’ha fet ara a l’estiu, per exemple, ajudant a les famílies amb menys recursos econòmics a fer front al pagament de les activitats d’oci infantil i esplais. «És important ser solidari en moments com aquest, per això trobem escaient acollir-nos a aquesta rebaixa», va assegurar Molné.

De fet, des del mes de març, els càrrecs electes de la corporació ja dotaven un fons solidari amb una part del seu sou amb la mateixa finalitat, si bé amb l’acord s’ha estipulat una xifra concreta. 

Partida per estudiar el telefèric 

Un altre dels punts a destacar de la sessió de consell va ser l’aprovació de la licitació d’un concurs públic per a la contractació d’una empresa que elabori el plec de bases per a la construcció i explotació d’un telefèric que uneixi la parròquia d’Andorra la Vella amb el Pic de Carroi, ubicat a la Massana. Per aquest motiu, es va aprovar una ordinació extraordinària per valor de 20.000 euros que segons va indicar el conseller de Finances, Jordi Areny, provenen  de l’increment de la recaptació d’ingressos provinents de l’abocador, que serviran per fer front a la despesa que suposi la redacció d’aquest pla jurídic i tècnic.

En aquests moments, no hi ha una data prevista per tenir l’estudi elaborat. El que sí que té pensat el comú és que, per ara, s’estudiï només una primera fase del giny fins al Pic del Carroi. En qualsevol cas, tal com va recordar la cònsol major, el cost final d’aquest estudi serà afrontat a parts iguals entre la corporació massanenca i el Comú d’Andorra la Vella, ja que la capital serà el punt d’origen del telefèric. 

Els deseners juren el càrrec 

L’inici de la sessió va ser protagonitzada per tres dels quatre deseners dels Quarts que ahir van ser designats per la corporació i van procedir a jurar el càrrec. Es tracta d’Oscar Gelabert per Arinsal i Erts, Joan Fité per l’Aldosa i Anyós, i Marc Call per Pal. Per la cònsol major, la figura dels deseners, tot i que actualment només requereix actuacions puntuals, segueix sent important perquè «forma part de la nostra cultura i és un símbol d’identitat».

Un altre dels punts de l’ordre del dia que va ser aprovat de forma unànime va ser l’aval a la societat d’EMAP per fer front al pagament dels dividends de les pòlisses de crèdit amb l’ABA, per un import de més de 260.000 euros. 

Així mateix, la corporació també va aprovar fer una modificació del POUP per tal d’unir tres unitats d’actuació situades a la Gonarda, a l’Aldosa, en una i així tirar endavant un únic projecte d’urbanització de l’espai. Així, els privats podran posar a disposició diverses parcel·les que es destinaran per a la construcció de xalets, que segons Molné evidencien «el bon creixement de la parròquia».

Per últim, es va acordar ampliar la reserva pressupostària prevista per als treballs al dipòsit d’aigua potable de la Caubella fins als 246.776,23 euros, i també destinar una partida de 25.000 euros a reparar vehicles del Parc Mòbil.

PUBLICITAT
PUBLICITAT