PUBLICITAT

La Seu veu l’aeroport com una font d’ocupació

L’alcalde de la capital de l’Alt Urgell creu que les feines que es poden derivar de l’activitat de la infraestructura són diverses

Per Irene Mas Fàbrega

Aeroport d'Andorra-La Seu d'Urgell
Aeroport d'Andorra-La Seu d'Urgell | Maricel Blanch

L’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, va constatar, en declaracions a EL PERIÒDIC, que la posada en marxa de l’Aeroport d’Andorra-La Seu d’Urgell suposaria una font d’ocupació per als habitants de la ciutat de l’Alt Urgell i de tota la comarca: «Aconseguir, ara mateix, creació d’ocupació a un territori com és el Pirineu i com és la Seu d’Urgell, per nosaltres és fonamental. Hi ha 121 persones a la capital de l’Alt Urgell que de resultes de la pandèmia de la Covid-19 estan a l’atur. Si aconseguim que les companyies suposadament interessades a operar a l’aeroport vagin creant llocs de treball, això pot convertir-se en una oportunitat pels habitants de la zona». 

En la mateixa línia, va explicar que l’ocupació que es pot derivar de l’activitat comercial a un aeroport és diversa: «No tan sols estem parlant dels vols que hi pugui haver a l’aeroport, la infraestructura és un focus de creació d’ocupació amb altres temes com poden ser els relacionats amb helicòpters, amb tallers mecànics, amb formació de pilots, etc.». Així, l’alcalde va constatar que des de l’Ajuntament de la capital de l’Alt Urgell, «el que s’està intentant és, no només anar a buscar aquests vols comercials, sinó aprofitar tot el potencial de la indústria aeronàutica per aconseguir llocs de treball a la Seu i, evidentment, a tota la comarca» alt urgellenca. 

Per altra banda, Fàbrega va apuntar que l’operació de vols comercials també serà «molt important» en l’àmbit econòmic perquè «ens durà gent: turistes i creiem que, sobretot, turistes amb un nivell adquisitiu alt». Així, va considerar que «és evident que molts d’aquests, si no la majoria, viatjaran fins a l’aeroport de la Seu però tindran com a destí final Andorra. Així i tot, a nosaltres ens interessa que Andorra funcioni en aquest sentit, també, perquè la gent que va a passar uns dies al país veí, també fa una certa despesa aquí baix». 
 

Companyies aèries

En referència a l’anunci que el ministre de Presidència, Economia i Empresa del Govern d’Andorra, Jordi Gallardo, va fer a principis de mes explicant que actualment hi ha vuit companyies aèries interessades a operar a l’Aeroport d’Andorra-La Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega va apuntar que tot i que l’Ajuntament de la Seu no és un actor principal implicat en les negociacions amb les companyies «perquè les fa directament sobretot el Govern d’Andorra i Aeroports de Catalunya, és veritat que durant una visita institucional on va assistir el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet, i el president d’Aeroports, es va comentar que hi ha força companyies interessades: van parlar d’una xifra al voltant de vuit o deu». L’alcalde va relacionar l’interès amb la recent instal·lació del sistema de navegació GPS que permet operar amb poca visibilitat: «La gent està interessada a operar en l’aeroport gràcies al sistema de navegació GPS, entre altres coses. Actualment, els organismes implicats d’una manera directa en el projecte de l’aeroport estan en negociacions amb les companyies aèries interessades». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT