PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El PS reclama transparència sobre les escoltes de les comunicacions

El conseller Roger Padreny pregunta per quantes vegades s’han utilitzat

Per El Periòdic

El conseller del PS Roger Padreny.
El conseller del PS Roger Padreny. | PS

El conseller socialdemòcrata Roger Padreny ha reclamat informació sobre l’evolució i el manteniment del sistema d’intercepció legal de les comunicacions al Principat. En concret, el Grup Parlamentari Socialdemòcrata (PS) vol tenir accés al contracte renovat d’Andorra Telecom, per valor de 999.854 euros, signat també per S.A.U i l’empresa Excem Grupo 1971. El motiu és que «el contracte fa referència a un objecte delicat, com són les comunicacions particulars», explicava Padreny, tot afegint que «considerem que és necessari que hi hagi el màxim de transparència i s’expliqui i es faci pública tota la documentació referent».

Paral·lelament, el PS va formular altres preguntes escrites al Govern  «per esclarir tant el protocol de funcionament de l’ús del maquinari i programari que permet interceptar les comunicacions, com quins perfils o casuístiques han sigut objecte o subjecte de la intercepció de les comunicacions» També «que s’expliqui públicament quin ús es fa de les dades enregistrades i qui té accés a aquestes dades», va declarar el Padreny.

Per altra banda, el conseller va demanar quina és l’amortització actual del maquinari, dispositius i software, quants cops s’han utilitzat els dispositius d’intercepció des de la posada en funcionament i el motiu pel qual es va decidir situar dos dispositius separats físicament. Un està situat a les dependències d’Andorra Telecom i l’altre a la Policia. Per això, també va preguntar com funciona la relació entre aquests.

Finalment, des del PS volen saber on queden enregistrades totes les actuacions fetes i les dades recollides, i si s’eliminen les dades enregistrades. En cas afirmatiu, Padreny vol saber en quin termini màxim s’eliminen aquestes dades. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT