PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La festa major d’Escaldes manté els concerts d’artistes nacionals

El comú i Pro-Turisme informen que estarà prohibit menjar i l’aforament a l’aire lliure serà de 250 persones

Per Judith Sáez

El president de l’Esbart Santa Anna, Josep Martín, el cònsol menor d’Escaldes, Joaquim Dolsa, i el president de la Unió Pro-Turisme, Jaume Ambor.
El president de l’Esbart Santa Anna, Josep Martín, el cònsol menor d’Escaldes, Joaquim Dolsa, i el president de la Unió Pro-Turisme, Jaume Ambor. | El Periòdic.

La festa major d’Escaldes-Engordany se celebrarà del 23 al 26 de juliol i comptarà amb una quarantena d’activitats adaptades per garantir la seguretat pública i evitar la propagació de la Covid-19. Enguany, no hi haurà food trucks, no es podrà menjar arreu del mercat de pagès o ballar als concerts, els quals comptaran amb un aforament de 250 persones a l’aire lliure, i que hauran d’estar assegudes en tot moment.

Davant les circumstàncies, la festa ha adoptat un caràcter més familiar i pretén donar protagonisme a artistes nacionals. Així, els plats forts a l’escenari instal·lat a l’aparcament dels Veedors seran DJ Montalvo, el dijous; Tribut U2, el divendres; Concert los40 Pop, amb Salva Racero i Miquel Abras, el dissabte; i Patxi Leiva, el diumenge. Totes les activitats finalitzaran a les 22.00 hores, excepte el castell de focs artificial de fi de festes, que serà a les 22.30 hores.

Durant la roda de premsa de presentació del programa de la festa major, el cònsol menor de la parròquia, Joaquim Dolsa, va destacar que es reforçarà la vigilància per controlar les aglomeracions als recintes i als espais interiors, on serà possible l’entrada fins a 100 persones.

El programa també inclou espectacles tradicionals escaldencs com l’orquestra Maravella o el ball de Santa Anna, que s’adaptarà per garantir les mesures de seguretat dictaminades per Salut. En aquest sentit, el president de l’Esbart Santa Anna, Josep Martín, va festejar que s’hagi pogut mantenir la tradició, tot i que esperava que «sigui l’últim any en què s’hagi de mantenir distància», ja que, a més enguany, un 2020 l’agrupació celebra el 70 aniversari. 

Pel que fa a altres actuacions, també es comptarà amb l’espectacle d’havaneres amb Cavall Bernat al Parc de la Mola o  Fakir Alikates a l’escenari principal pels més petits. Des del comú i la Unió Proturisme van informar però, que encara s’està valorant la possibilitat de situar tres o quatre firetes pels infants menors de sis o set anys.

Per altra banda, els establiments del sector de la restauració de la parròquia elaboraran un «menú de festa  major» per promocionar-se. De moment, ja s’hi han inscrit una trentena.

Programa a Contracorrent

Des de l’administració comunal van anunciar que qualsevol artista podrà reservar la plaça Santa Anna «fins que duri el bon temps», aproximadament fins al setembre, per desenvolupar-hi espectacles durant dues hores qualsevol dia. Es tracta d’una iniciativa en línia amb la promoció dels artistes del Principat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT