PUBLICITAT

Andorra la Vella

SDP demana la cancel·lació de l’Andorra Mountain Music 2020

El grup progressista exigeix al Govern un pla per revifar el turisme

Per Judith Sáez

D’esquerra a dreta: Elisabet Zoppetti, Josep Lluís Donsión i Laia Moliné, ahir.
D’esquerra a dreta: Elisabet Zoppetti, Josep Lluís Donsión i Laia Moliné, ahir. | El Periòdic.

El partit Progressistes-SDP vol que el Govern anul·li el festival Andorra Mountain Music i que es destinin els diners invertits a altres qüestions «més importants». Segons va exemplificar el secretari general d’organització, Josep Lluís Donsión, es podrien destinar al pla de creació de treball o en comprar material i contractar personal sanitari. «Així no hauríem de recórrer a Cuba», apuntava.

El grup també va criticar que aquesta hagi estat l’única campanya impulsada per Andorra Turisme en els darrers quatre mesos, tot tenint en compte que la pandèmia Covid-19 provocarà una gran recessió econòmica i posterior crisi que es preveu que s’allargui fins al 2023. «No hi ha cap política ni pla de reactivació del turisme i el comerç.[...] Com és possible?», deia Donsión, qui també denunciava que el Govern permeti concerts amb un aforament de 4.000 persones. De fet, estaran distribuides en petits espais per a 400, mentre que als concerts gratuïts organitzats des dels comuns amb motiu de les festes majors, s’ha establert un aforament que ronda les 250 persones.

Contractacions comunals

La membre de l’executiva progressista Elisabet Zoppetti va aprofitar la seva compareixença per demanar a l’Executiu que faciliti a les administracions comunals l’accés a la borsa de treball, ja que algunes els haurien manifestat la seva voluntat de contractar personal. «És més que probable que algun gran comú es trobi amb aquest problema», afirmava Zoppetti en tant que és el Govern l’encarregat de «fer els tràmits amb els comuns», d’acord amb la Llei de la Funció Pública i la d’Ocupació. Tanmateix, la membre de l’executiva i coordinadora del comitè parroquial de SDP a Escaldes-Engordany esmentava que els contractes de fins a sis mesos per a les persones inscrites al servei d’Ocupació «no són la solució» tot i que permetrien l’estabilitat econòmica a algunes persones desocupades al país.

Aquesta és una de les mesures que impulsa el Govern davant la situació generada per la Covid-19 i que va recollir en el Reglament regulador del Programa de foment d’ocupabilitat a finals de juny. Des de SDP insisteixen però, que s’actualitzin amb més freqüència les dades de persones inscrites en el Servei d’Ocupació, també tenint en compte que aquest darrer mes la seva publicació va amb un retard de cinc dies. 

«Si ens posem en el pitjor, el retard pot ser causat per un augment encara més significatiu d’aquesta xifra d’aturats i que l’Executiu estigui intentant allargar l’agonia per no publicar aquestes dades», especificava la membre executiva Laia Moliné. Considerava el retard una «estratègia» per part de l’Executiu perquè «els aturats marxin del país».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT