PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Purito Andorra 2020 acollirà un màxim de 1.800 corredors

La sisena edició de la popular prova s’adapta a la nova normalitat amb mesures com la sortida per calaixos

Per Vicente Pallarés

Acte de presentació de la Purito Andorra 2020
Acte de presentació de la Purito Andorra 2020 | ANDBANK

La Purito Andorra 2020- Gran Premi Andbank, que tindrà lloc el pròxim 13 de setembre, es va presentar ahir oficialment amb la presència de l’organitzador i exciclista professional, Joaquim ‘Purito’ Rodríguez, el sotsdirector general de Banca País d’Andbank, Josep Maria Cabanes, i la ministra de Turisme, Verònica Canals, a la seu de l’entitat bancària patrocinadora de la sisena edició d’aquesta popular prova ciclista al Principat. La cursa, com la resta d’esdeveniments esportius, ha hagut d’adaptar-se a la nova normalitat i s’ha creat un protocol de mesures de seguretat aprovat pel Ministeri de Salut. Hi haurà canvis com la disminució dels llocs d’avituallament, però l’ampliació del nombre de voluntaris, que passarà de 15 a 30 en cada avituallament, per tal de garantir les mesures, o l’absència de la zona chill out a l’arribada.  A més, la recollida de dorsals es farà en dos dies i la sortida es realitzarà per calaixos. 


D’altra banda, s’ha limitat el nombre d’inscripcions a 1.200, 500 i 100 participants per les tres proves de 120, 80 i 28 quilòmetres, respectivament. No obstant això, «hi ha una llista d’espera bastant llarga i creiem que podrem ampliar fins als 1.800 participants» en la prova absoluta, segons va explicar el propi ‘Purito’. Durant l’acte de presentació, també es va explicar la part més tècnica de la cursa, que se seguirà fent al país fins a l’any 2022, com ja han signat l’organització i el Govern. El recorregut començarà, com sempre, des de Sant Julià de Lòria, però en aquest cas pujarà directe a la Rabassa. Després, passarà pel Coll de la Gallina, l’Alt de la Comella, la Collada de Beixalís i el Coll d’Ordino per a finalitzar als Costals d’Encamp.

 

Andorra, país ciclista

 

«Purito és el gran cor d’aquesta prova i de moltes altres coses a aquest país, que és un referent per molts ciclistes professionals que vénen a entrenar aquí», va declarar Cabanes. Com no podia ser d’altra manera, la ministra de Turisme també es va referir a aquest aspecte: «La Purito Andorra té molt impacte a escala turística per totes les pernoctacions de participants i acompanyants. S’està treballant de valent per fer tornar proves com La Vuelta. Hem de seguir posicionant Andorra com a referència de proves esportives internacionals i com a destinació de natura i muntanya».  Canals va afegir que «aquest estiu han vingut quatre equips professionals a entrenar aquí», en referència a les estades de Movistar, Israel o Bahrain-McLaren, entre altres, a més de molts ciclistes professionals que han vingut individualment a entrenar per lliure durant les últimes setmanes per tal de gaudir dels ports de muntanya que ofereix el Principat i que han sigut part de les proves ciclistes més importants del món i, ara, ho seran de nou de la Purito Andorra en aquesta edició.


Irizar, homenatjat

 

Aquest any rebrà l’homenatge el basc Markel Irizar,  retirat ara fa un any del ciclisme professional, després d’una extensa carrera en la qual ha gaudit de grans competicions com La Vuelta, Le Tour o el Giro d’Itàlia. «Clarament s’ho mereix per la seva personalitat», va declarar l’organitzador i estrella de l’acte. A més, el director de la Purito Andorra, Ángel Edo, va oferir un emotiu discurs dedicat a Irizar: «Està acostumat a treballar per a autèntics campions com Lance Armstrong. Sabíem que el 2019 era el seu últim any i havia de ser ell l’homenatjat. El Markel corredor s’ho ha guanyat, però el Markel persona, encara més». «Sempre hem tingut molt bons corredors professionals i retirats i sempre he intentat que els que vinguin, a banda de ser bons, siguin amics», va confessar ‘Purito’. I és que per les darreres edicions de la cursa han passat ciclistes  de talla mundial com Miguel Indurain, Perico Delgado, Óscar Pereiro o Carlos Sastre, a més de reconeguts esportistes d’altres disciplines.

 

Per últim, el millor ciclista del món els anys 2010, 2012 i 2013 va voler agrair els patrocinadors la seva tasca: «Sense ells seria impossible. Vull anomenar als comuns, sobretot, al de Sant Julià de Lòria i al d’Encamp, al Govern, a Andorra Turisme, a la Policia i Circulació i als voluntaris». Sobre la seva presència a la cursa, tenint en compte la lesió que va patir recentment que li va deixar les dues mans enguixades, va manifestar que «crec que arribaré. A la mínima que em recuperi, entrenaré per a la marxa».  Malgrat la situació provocada per la crisi sanitària derivada de la Covid-19, ‘Purito’ sap de primera mà que «la gent té moltes ganes de bici» i va pregar perquè «surti tot perfecte».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT