PUBLICITAT

Ordino

Els equips d’esquí alpí continuen una temporada més sense canvis

La FAE dona l’oportunitat de continuar a tots els esportistes després d’un any estrany a causa de la Covid-19

Per Vicente Pallarés

Els membres dels equips d’esquí alpí de la FAE en l’acte de presentació a Ordino.
Els membres dels equips d’esquí alpí de la FAE en l’acte de presentació a Ordino. | FAE

La Federació Andorrana d’Esquí (FAE) va presentar ahir els equips d’esquí alpí de la temporada vinent. Els equips femenins estaran formats per Mimi Gutiérrez i Carla Mijares, en tècnica; i per Cande Moreno i Carmina Pallàs, en categoria de velocitat. Per la seva part, els esportistes que formaran els equips masculins són Joan Verdú, Axel Esteve, Àlex Rius, Xavi Salvadores, Gabriel Bartumeu i Xavi Cornella com a corredors de tècnica i Matías Vargas i Kevin Courrieu en velocitat. Tots ells ja han format part de la FAE aquesta temporada 2019/20 i continuaran almenys durant un any més. «Hem volgut mantenir tots els corredors que estaven integrats als equips perquè la temporada s’ha aturat molt aviat i hem donat l’oportunitat a tothom de fer una temporada més passi el que passi», va explicar Max Tissot, director d’esquí alpí de la FAE. No obstant això, sí que hi ha alguna modificació al cos tècnic, encara que s’ha respectat l’estructura ja formada en darreres temporades: «Un petit canvi que hem fet és a l’staff de l’equip de tècnica femení, que només hi ha el Yago Antes. Hem agafat el Pol Ferrer, que té un potencial molt gran com a fisio perquè pugui ajudar a tots els equips de la FAE. Anirà amb un equip o un altre segons les necessitats. S’encarregarà, sobretot, de la prevenció i el retorn de lesió, que ens perjudica molt i, en aquest sentit, crec que farem un pas endavant», va argumentar Tissot en referència al salt de qualitat pel que fa a preparació esportiva.


D’altra banda, el director esportiu va parlar sobre la planificació d’una temporada de la qual s’espera la represa de la normalitat a escala esportiva: «L’estratègia era no esquiar aquest estiu, vista la situació, però tot ha anat a millor i tots els equips han pogut fer un estatge als Alps en molt bones condicions i també estem aprofitant el simulador, que el tindrem fins al mes de setembre, i que estan utilitzant els clubs i la FAE» i va afegir que «la pretemporada d’esquí començarà intensivament a finals d’agost. A partir d’aquí, la prioritat als entrenaments serà l’esquí fins a les primeres curses, que seran a principis de desembre. Òbviament, el bloc de físic ara és molt llarg, però després ja ens posarem les piles amb l’esquí». Respecte a si la normalitat també tornarà a les competicions i no només als entrenaments, Tissot va confessar que «estem una mica a l’expectativa de com evolucionarà tot, però és la FIS qui gestiona el calendari amb la Copa del Món i la Copa d’Europa. Nosaltres anem amb l’ambició de fer una temporada normal, som optimistes, però també estem mentalitzats per adaptar-nos si hi ha canvis i intentarem treure el millor potencial de tothom si fos una temporada una mica rara». 


Malgrat l’aturament de la passada temporada, Tissot va creure que es pot extraure aspectes positius: «Estic molt satisfet dels equips junior, sub-18 i sub-21. Crec que han fet molt bon treball. Mai havíem vist tants joves d’aquesta categoria en el top 50 mundial i això és un bon senyal». De fet, el tècnic es va referir a aquestes generacions que arriben fortes en competicions del circuit FIS (Federació Internacional d’Esquí) com a «el futur de la FAE» que donarà un pas endavant.

 

Mimi Gutiérrez

 

«Per a mi, la normalitat tornarà al novembre i espero fer la temporada completa aquest any».

 

Carla Mijares

 

«He entrat a l’equip nacional i espero aprendre molt de com treballa Mimi i de les seves rutines».

 

Cande Moreno

 

«L’objectiu principal és la Copa d’Europa. Si el calendari ho permet i vaig a bon ritme, alguna del Món».

 

Carmina Pallàs

 

«Estic esperant un donant de ròtula per arreglar una lesió de desgast, però estic tranquila i sense pressió».

 

Joan Verdú

 

«Vinc d’una lesió de genoll, però la recuperació està anant molt bé. No hem de saltar-nos passos»

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT