L’Inter no tanca la lliga

El conjunt escaldenc empata davant la UE Engordany i el Vallbanc FC Santa Coloma es posa a un punt

Per Vicente Pallarés

Hamza rematant de cap en una acció del joc davant l’Inter d’Escaldes.
Hamza rematant de cap en una acció del joc davant l’Inter d’Escaldes. | FAF

L’Inter  d’Escaldes no es va poder proclamar anit campió de la Lliga Multisegur Assegurances per primera vegada en la seva història i el Vallbanc FC Santa Coloma només té a un punt el seu setè títol consecutiu després de la decepció de l’empat en l’enfrontament directe que semblava que l’allunyava de les seves possibilitats. Als homes d’Adolfo Baines, sense el seu golejador Genís Soldevila, només els feia falta replicar el resultat que obtingués el seu homòleg colomenc per mantenir l’avantatge de tres punts abans de l’última jornada, una vegada desestimat el recurs de la UE Engordany per alineació indeguda al convocar l’Inter a un jugador del filial en un partit anterior, però el Vallbanc no va fallar i l’Inter no va aprofitar que depenia d’ell mateix. Cal recordar que el campionat de lliga també suposa la classificació per la ronda prèvia de la Lliga de Campions, on l’Inter es veurà les cares contra el campió de Kosovo en un terreny de joc neutral.

El conjunt blau-i-negre, ahir de vermell, ho va intentar tot per avançar-se en el marcador en la primera part: des de jugades estàtiques a contraatacs passant per pilotades llargues, sobretot, d’Ildefons Lima buscant a Bruninho, o tirs des de lluny quan el porter rival s’avançava. El joc, de vegades, no sortia amb fluidesa, en part, perquè l’àrbitre xiulava moltes faltes lleus. Al segon temps, van començar a faltar les idees i la pressió era evident en les cares dels jugadors que sabien que estaven competint contra el rival i contra el rellotge. Finalment, el partit va acabar amb el resultat inicial.

Per la seva part, l’FC Santa Coloma sabia que havia de lluitar mentre les matemàtiques no diguessin que el títol és impossible i va fer els deures guanyant per 0-2 la UE Sant Julià, que també va fer un partit digne posant les coses molt difícils a un rival necessitat dels tres punts. Els gols van ser de Nico Medina, al minut 73, i d’Àlex Martínez, al temps afegit per tal de sentenciar el matx i donar un cop d’autoritat de cara a l’últim partit en el qual es jugaran el títol. El Vallbanc haurà de guanyar a la UE Engordany i esperar, des del Centre d’Entrenaments de la FAF amb un ull posat a l’Estadi Nacional, que l’Inter no ho faci davant el Sant Julià a la mateixa hora (20.30 hores).

D’altra banda, l’FC Ordino ja és oficialment equip de la Lliga Unida després de perdre contundentment per 0-5 davant la UE Santa Coloma. Els ordinencs, que no han guanyat cap partit des de la represa de la lliga, no van tenir cap opció, ja que es van presentar de nou amb menys d’11 jugadors i al minut 2 ja havien rebut el primer gol. A partir d’aquí, l’equip colomenc va ser el clar dominador del partit i se’n va anar al descans amb tres gols d’avantatge. A la segona part, ja sense pressió pel resultat, va tenir temps de marcar dos més abans que l’àrbitre decretés el final del partit per falta d’efectius de l’Ordino quan el porter Veiga i el jugador N’Diaye es van lesionar. El CE Carroi, l’altre equip que encara no té assegurada la permanència en la Lliga Multisegur, va perdre per 0-2 contra l’Atlètic Club Escaldes. Els d’Aixovall es jugaran seguir en primera davant l’Immobiliària CISA FS La Massana, segon classificat de la Lliga Unida, que, finalment, no va poder aconseguir l’ascens directe.