PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La setena edició de l’Art Camp, d’artistes andorrans

La mostra recupera obres anteriors i es veurà a totes les parròquies

Per Judith Sáez

L’exposició Art Camp 2020.
L’exposició Art Camp 2020. | Faust Campamà

La setena edició de l’Art Camp Andorra, Colors per al Planeta, ja es pot gaudir a Ordino. La iniciativa de la Comissió Nacional andorrana per a la Unesco d’enguany recull les obres que van presentar un total de 22 artistes nacionals durant les primeres edicions de la trobada al Centre Cultural la Llacuna. El comissari de l’exposició, Faust Campamà, va anunciar que aquesta proposta respon a les circumstàncies derivades de la crisi sanitària, ja que el Principat no ha pogut acollir l’habitual trentena d’artistes de països diferents que hi participen.

El projecte treballa d’acord amb els objectius de l’Organització de les Nacions Unides de l’any 2030, tot incidint especialment en «la pau». Campamà ressaltava així, el fet que els tallers on es troben els artistes convidats, durant un parell de setmanes, també serveixen com a «laboratori on experimentem les relacions humanes, trobant-se gent que són de diverses cultures, races i religions». Es preveu que aquesta darrera col·lecció faci un recorregut per les diferents parròquies.

La mostra d’aquesta vintena d’artistes és diversa. Campamà va afirmar que «no hi ha una temàtica ni línia comuna» entre les obres de Laura Gómez, Sara Valls, Arnau Pérez, Marta Tarrés, Maite Luqué, Ester Armengol, Alfons Valdés, Grup Zaj Zaj, Àngel Calvente, Itziar Badenas, Francisco Sánchez, Jesús Campos, Mònica Armengol, Jordi Casamajor, Lluïsa Casas, Judit Rodrigo, Gemma Piera, Lola Bertran, Míriam Grau, Ainara Revuelta, Ariadna Segura i ell mateix, Faust Campamà.

600 obres de 90 països

La col·lecció exposada neix d’algunes de les obres creades per a l’any 2012, les quals només són una petita part del total de 600 obres que es van recopilar entre l’any 2008 i 2018 per la Comissió nacional andorrana per la Unesco. És el resultat d’un treball de 200 artistes procedents de 90 països de tots els continents.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT