Un lluitador Vallbanc Santa Coloma endarrereix la celebració de l’Inter

El conjunt escaldenc no va poder aconseguir una victòria històrica i haurà d’esperar al pròxim partit

Per Vicente Pallarés

El Vallbanc Santa Coloma mantenint la possessió de la pilota davant l’Inter d’Escaldes. | FAF

El Vallbanc FC Santa Coloma no va permetre que l’Inter d’Escaldes guanyés la lliga contra ells. L’equip escaldenc haurà d’esperar a sumar tres punts més en qualsevol dels dos partits restants per a celebrar el títol de lliga i la classificació per la Lliga de Campions. L’enfrontament, amb moltíssims jugadors de la selecció nacional als dos planters, va ser tens, ja que hi havia moltes coses en joc, tant a la gespa com a les banquetes.El Vallbanc va ser el clar dominador del partit, però l’Inter també va gaudir de bones ocasions. De fet, es va avançar en el marcador amb un gol de Jordi Roca a l’inici del segon temps. No obstant això, els colomencs van aconseguir l’empat mitjançant una bona jugada combinativa que va definir a la perfecció  Àlex Martínez. Per la seva part, la UE Engordany va guanyar a la UE Sant Julià a l’altre partit del play-off pel títol (1-2) i li va arrabassar la tercera posició de la taula gràcies a la remuntada amb gols d’Agüero i Luigi San Nicolás, després de la diana blanc-i-negra de Dani Sánchez.

Canvi de cuer

Després de set jornades consecutives com a últim classificat, el CE Carroi va ser capaç de donar-li la volta a la complicada situació vencent l’FC Ordino, que se situa com a nou cuer de la lliga. El Carroi va obrir el marcador als 10 minuts de la segona part amb un gol de Chema Ramírez des dels 11 metres i una segona diana d’Helder de Jesús en els últims minuts que va donar el cop de gràcia al conjunt ordinenc (0-2), que a aquest partit ja es va presentar amb 12 jugadors. Aquest resultat no només serveix per a sumar el tres punts, sinó que també suposa un gran avantatge pel Carroi, que va superar l’Ordino en diferència de gols totals, pel que en cas d’empatar a punts, els andorrans continuarien al capdavant. Si l’Ordino perdés un altre partit o el seu rival el guanyés, seria matemàticament equip de la Lliga Unida. D’altra banda, la UE Santa Coloma i l’Atlètic Club Escaldes es van enfrontar en el primer partit del play-off amb la permanència ja aconseguida, pel que era una bona oportunitat per a gaudir sense pressió i el resultat (2-2) va ser bona prova d’això. Les dues esquadres van oferir un joc pausat, però de qualitat, intentant mantenir el control de la pilota i sense fer entrades dures. No obstant això, els últims minuts de les dues parts van ser frenètics. L’Atlètic es va avançar per mitjà d’Hurtado quan restaven dos minuts pel descans, però la UE va empatar in extremis amb gol de Martínez. Al segon temps, els escaldencs es van posar per davant de nou amb un gol de penal transformat per  Vieira, però van rebre el 2-2 definitiu al minut 95, obra de Gerard Aloy.