PUBLICITAT

Caiguda de les vendes a les grans superfícies

El Departament d’Estadística informa d’un descens del 33,5% durant el maig

Per El Periòdic

Les rebaixes han estat una de les causes d’aquest descens de l’IPC.
Les rebaixes han estat una de les causes d’aquest descens de l’IPC. | Arxiu ANA

L’índex de vendes a les grans superfícies del comerç al detall a preus corrents del país ha experimentat, durant el mes de maig d’enguany, una variació negativa del 33,5% respecte al mes de maig de l’any passat. Així ho va fer saber ahir el Departament d’Estadística. 

D’una manera més concreta, si es desglossa l’índex en funció del tipus de producte, la venda dels productes alimentaris, de manera contrària a l’esmentat, va augmentar un 1,7%, i la venda de la resta de productes no alimentaris va caure el 67,1% en comparació al mateix període de l’any passat. Aquesta variació general anual es situa per sota de la xifra de França, que suposa una variació negativa del 2,4% i de la d’Espanya, que representa una variació, també negativa, del 30,5%. 

vendes a preus constants / Pel que es refereix a l’índex de vendes a preus constants, descomptant l’efecte dels preus, ha disminuït el 34,3% en comparació amb el període homòleg de l’any anterior, durant el qual les vendes de productes alimentaris van disminuir un 1,5% i les vendes de la resta de productes van caure el 67,1%. 

Personal ocupat / L’evolució del personal ocupat a les grans superfícies comercials al maig va disminuir un 3,6% respecte de l’any 2019. Actualment, poc més del 64% de treballadors són dones, el 35,8% són homes i més del 83% disposa de contractes de jornada completa. Tot i això, cal tenir en compte que les persones que s’han hagut d’acollir a un expedient de regulació temporal d’ocupació durant el maig del 2020 segueixen formant part de l’empresa. Així, el document constata que un 3,6% del total dels ocupats estan acollits a aquesta mesura durant aquest mes. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT