PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La renovació que faltava

Jeremy Senglin continuarà al MoraBanc i només faltaria el fitxatge d’un base per completar el nou planter

Per El Periòdic

Jeremy Senglin en un entrenament a la Font de Sant Lluís durant la fase final.
Jeremy Senglin en un entrenament a la Font de Sant Lluís durant la fase final. | ACB Media

Jeremy Senglin serà tricolor, com a mínim, durant una temporada més. Així ho va anunciar ahir el MoraBanc, que va lligar la continuïtat de l’únic jugador que s’esperava que renovés i que encara no ho havia fet. El base ha sigut una peça clau per l’equip aquest any i la seva joventut (només té 25 anys) també és una garantia. «Senglin és un jugador amb molta qualitat que ja ha mostrat del que és capaç, però que estem segurs que encara té molt marge de millora i estem molt satisfets que hagi decidit seguir progressant amb nosaltres», va afirmar el director esportiu del club del Principat, Francesc Solana, que va destacar, especialment, «les grans possibilitats que dona a l’equip la seva versatilitat entre l’1 i el 2».


Senglin va arribar a Andorra l’any passat, procedent d’un equip que sol ser fixe en competicions europees, com és el Nanterre 92 del país veí del nord, on va coincidir amb un dels nous fitxatges, Haukur Palsson. Abans de la seva etapa a França, va arribar a Europa per jugar pel Riesen Ludwigsburg d’Alemanya directament des dels Estats Units, on es va formar al bàsquet universitari amb els Wildcats de la Universitat Estatal de Weber. Allà va aconseguir una mitjana de quasi 17 punts per partit i no va passar desapercebut pels clubs, ja que va formar part del millor quintet de la conferència durant dues temporades i va superar el rècord de triples amb 345. A més, en quatre anys amb els Wildcats, va trencar el rècord de punts encistellats del club que portava 37 anys vigent, convertint-se en el segon màxim anotador de la història de la conferència. Malgrat això, no va ser escollit al Draft de l’NBA al 2017, però va ser convidat per jugar la lliga d’estiu amb els Brooklyn Nets i va acabar jugant pel seu filial abans de començar la seva aventura personal al vell continent.

 

Estadístiques

 

Aquesta temporada, que ha sigut la seva primera com a tricolor, l’escorta nord-americà ha acreditat 8,8 punts, 2,4 assistències i 2,2 rebots a l’ACB per 8,3 de valoració i 7,9 punts, 2,4 assistències i 1,7 rebots per 8,2 de valoració a l’EuroCup. El seu màxim de punts en un partit va ser de 17 en la victòria per 106-78 contra el Casademont Saragossa del passat mes de gener, on va aconseguir 26 de valoració, sent l’home del partit per damunt d’un també encertat Clevin Hannah. En la fase final, també va fer gaudir els aficionats amb bones actuacions, sobretot, en els tres primers partits, en els quals va ser un dels que va tirar del carret de l’equip en les dues derrotes davant el València Basket i l’Herbalife Gran Canària i l’exhibició amb rècord històric de punts de l’equip tricolor contra el mateix Saragossa, aquesta vegada amb molts jugadors joves a la pista a causa de les baixes.


Així doncs, Ibon Navarro ja gaudeix d’un planter quasi completament perfilat per a la temporada 2020/21 gràcies a la ràpida execució del club en aquest aspecte des que va acabar la fase final de la Lliga Endesa. A la renovació de Senglin, s’ha de sumar les de Tyson Pérez, David Jelínek, Bandja Sy i Guille Colom. També continuen amb contracte en vigor Nacho Llovet, Moussa Diagne, Clevin Hannah i Franz Massenat. A més, els tricolor ja han fitxat a Haukur Palsson, Malik Dime i Oriol Paulí i s’espera un altre fitxatge per completar un equip de més de12 jugadors, que, segurament, serà per reforçar la posició de base. D’altra banda, cal recordar que Dejan Musli,Todorovic i Walker són les baixes del MoraBanc durant aquest mercat de fitxatges.
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT