PUBLICITAT

Els preus van pujar un 0,4% al novembre i l'IPC es va mantenir

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Els preus van augmentar un 0,4% al novembre, de manera que l'IPC es manté a l'1,4%, la mateixa xifra que es va registrar a l'octubre. Així ho va fer públic ahir el Departament d'Estadística, que va assenyalar que aquesta estabilització de l'IPC es deu al fet que al novembre es va registrar una variació mensual del 0,4%, igual que la variació mensual del mateix mes de l'any passat. D'altra banda, la inflació subjacent del novembre del 2010 va registrar una variació mensual del 0,5%, de manera que la variació anual es va situar en el -0,1% .

Estadística apunta que mantenen un comportament a l'alça els grups que tenen unes variacions mensuals que pugen més que l'any anterior (roba i calçat, i ensenyament); els que pugen quan l'any anterior es mantenien estables (mobles i transport); els que es mantenen estables quan l'any anterior baixaven (béns i serveis diversos) i, finalment, els que baixen menys que l'any anterior: (esbarjo).

En canvi, mantenen un efecte moderador sobre l'IPC els grups que tenen unes variacions mensuals que es mantenen estables quan l'any anterior pujaven (alimentació); els que baixen quan l'any anterior es mantenien estables (restauració) i els que registren la mateixa variació que l'any anterior (salut i habitatge).



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT