PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els comerciants de tabac critiquen que es posi en dubte l’acord amb la UE

Des de l’organització alerten que la limitació de la compra de paquets de cigarretes a un cartró provocarà una disminució dels ingressos de l’estat

Per Judith Sáez

Cartrons de tabac d’un comerç.
Cartrons de tabac d’un comerç. | MARICEL BLANCH

El preu dels productes de tabac a França són un 65% més cars que a Andorra, així com un 50% respecte als d’Espanya, un 45% de Luxemburg i un 35% de Bèlgica o Alemanya. És per això, que molts gals acudeixen al Principat per efectuar compres de cartons de cigarretes, podent-ne adquirir fins a 15 paquets, és a dir, un cartó i mig. Davant la reducció a un cartró que vol imposar el govern francès, la Unió de Comerciants Andorrans del Tabac (UCAT), es manté a l’expectativa amb certa preocupació, ja que significa una reducció del 30%. Una qüestió, alerten, que també provocaria repercussions molt negatives pels ingressos de l’estat i el sistema econòmic del país, més enllà del sector de comerciants i de la indústria tabaquera.

A més, el president de l’organització, Raül Calvó, va explicar a EL PERIÒDIC que el nivell de duresa de les limitacions i el control que desenvolupi França també serà un element determinant en el consumidor. «No sabem quin efecte psicològic comporta», declarava.

I és que l’objectiu que pren l’esmena presentada pel govern gal és la lluita contra el tràfic i les xarxes de comerç ocultes amb relació al tabac manufacturat procedent de l’estranger i, per tant, limitar compres als països veïns amb una fiscalitat més lleugera. Per tant, els comerciants preveuen un descens de les vendes al Pas de la Casa si s’aprova i els preocupa que es pugui posar en dubte l’acord que es té amb la Unió Europea. «Sembla que tot comenci a posar-se en dubte i quedi com a paper mullat», valorava el president de l’UCAT.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT