Escaldes-Engordany
L’organització de l’Andorra Ultra Trail troba una alternativa a la cursa
L’empresa Cims Màgics anuncia unes estades de muntanya al Principat sota el nom d’Andor’Cims
L’empresa Cims Màgics, creadora i organitzadora de la reconeguda cursa Ultra Trail Vallnord des del 2009 fins al 2020, va anunciar ahir la creació d’una alternativa a la ja desapareguda cursa «de menys magnitud, però no menys interessant» sota el nom d’Andor’Cims. El nou projecte encara no té data assignada. De fet, tal com s’anuncia a la pàgina web d’Andor’Cims, l’idea encara «està agafant forma». La directora de Cims Màgics, Lídia Martínez va aclarir a EL PERIÒDIC que «ho comunicarem tot quan estigui més definit. De moment, ho hem comunicat només als corredors, que encara ens estan contestant, perquè volem implicar-los en el projecte, segons el que ells desitgin. Encara s’està desenvolupant i esperem poder fer la presentació a l’octubre». No obstant això, sembla que l’organització va un pas més enllà amb les seves noves metes: «Estem pensant en organitzar estades per a corredors i els seus acompanyants per fer-los descobrir o redescobrir les proves de l’Andorra Ultra Trail Vallnord. La idea seria fer els diferents recorreguts, acompanyats d’un membre de l’organització, en etapes amb avituallaments, transport i allotjament», segons es comunica a les persones inscrites a l’Ultra Trail per correu electrònic. Amb relació a possibles descomptes als afectats que no van poder correr l’Ultra Trail, Martínez va afegir que les estades estan dissenyades «per a un públic fidel que no ens demanarà descomptes perquè ens dona suport».
L’equip de l’entitat Cims Màgics, teòricament, no ha canviat, tot i que del nou esdeveniment només són cares visibles, de moment, la mateixa directora, els creadors, Valérie Lafleur i Gerard Martínez, i l’associada, Sandra Martínez; mentre que el personal de les estades i altres responsables encara no es coneixen, com sí passava en l’assolida Ultra Trail. Tampoc s’especifica si Sandra Martínez cointinuarà sent la responsable dels voluntaris, en cas d’haver-hi, i Lafleur la cap de comunicació.
Motius de la desaparició
El Govern va retirar la subvenció a l’Ultra Trail després que els organitzadors de la prova només tornessin el 70% dels diners de la inscripció als participants que, evidentment, no van poder disputar la cursa a causa de la crisi sanitària derivada de la Covid-19, tal com va informar en el seu moment la ministra de Turisme, Verònica Canals. Per la seva part, l’organització va atribuir aquest fet a què Andorra Turisme no va complir amb el contracte de patrocini, quedant només un 20% dels ingressos generats per patrocinis comparant-los amb els d’altres edicions. «L’absència de pagament d’Andorra Turisme ens ha fet enfonsar en una situació insostenible, impossibilitant el retorn sencer de les inscripcions», va declarar Martínez el passat mes de maig.
Balanç i impacte
D’altra banda, Cims Màgics també va presentar ahir als corredors el balanç econòmic i l’impacte de la desapareguda prova pel país. El retorn (25.911.875 euros), sempre segons l’empresa, era de 12 vegades la inversió pública (2.150.950 euros). A més, l’IGI ingressat, sumant el generat per l’organització i les despeses dels participants, va superar el milió d’euros. Els no residents van suposar una part important dels corredors i van venir 42.500 visitants estrangers, dels quals un 31% no coneixia Andorra. Amb relació a les despeses, des de Cims Màgics es va assegurar que «aquest any, anul·lar amb tres mesos d’antelació ha permès contenir moltes despeses, però algunes ja estaven efectuades des del mes de setembre».