PUBLICITAT

L’Aquaparc d’estiu limita l’aforament a 160 infants al dia

La previsió és que en un mes el parc rebi uns 4.000 visitants

Per Irene Mas Fàbrega

Un grup de nens i nenes el primer dia d’obertura de l’Aquaparc d’estiu d’Andorra la Vella.
Un grup de nens i nenes el primer dia d’obertura de l’Aquaparc d’estiu d’Andorra la Vella. | Comú d’Andorra la Vella/Tony Lara

L’Aquaparc d’estiu de la capital ubicat a l’Estadi Comunal Joan Samarra Vila va obrir les portes per segon any consecutiu ahir al matí i restarà obert fins al 15 d’agost. En aquest context, el conseller d’Esports i Joventut d’Andorra la Vella, Alain Cabanes, va explicar que «el primer dia d’obertura està funcionant molt bé. Estem organitzats per torns amb les escoles esportives i amb les escoles bressol del país». Així, segons va constatar Cabanes, «les previsions de visitants de cara a l’estiu vénen marcades per la limitació d’aforament que imposem al parc. Tenim dos espais diferenciats que poden acollir 80 infants cadascun. És a dir, el parc pot assumir aproximadament 160 nens al dia. Si comptem que tenim l’Aquaparc obert durant més o menys un mes, la xifra total de visitants estarà al voltant dels 4.000».


Pel que es refereix a l’aglomeració de persones, Cabanes va apuntar que «estem seguint el que dicten les autoritats sanitàries i hem limitat els grups provinents de les escoles esportives a 20 persones que representen nuclis de convivència. Quant als visitants particulars, poden reservar l’accés a les instal·lacions a través d’internet consultant la disponibilitat del parc». Les entrades generals valen 2 euros i pels nens de 4 anys o menys, l’entrada és gratuïta. Tots els menors de 12 anys poden accedir al parc acompanyats d’un adult.


En la mateixa línia, el conseller d’Esports i Joventut va explicar que respecte a l’any passat s’espera una xifra de visitants inferior tenint en compte que els treballadors de les instal·lacions necessiten temps entre grups per desinfectar els inflables que componen el parc, entre d’altres recomanacions que han de seguir en el context de la crisi sanitària de la Covid-19 que obliga a prendre mesures preventives davant els contagis. En aquest sentit, Cabanes va constatar que els mateixos, durant aquesta última setmana, han rebut formacions sobre la matèria.


Enguany, també en el context de la pandèmia, el Comú d’Andorra la Vella ha variat les atraccions: «L’any passat teníem dues piscines i aquest any les hem tret. Hem optat per diferenciar dos espais amb inflables d’aigua, tallers i jocs que permeten un major control dels infants que hi juguen i la distància entre els grups d’usuaris. Hem decidit canviar-los perquè els nens percebin una diversitat a l’espai». També s’han establert dos torns d’un màxim de dues hores pels infants que hi vagin al matí i dos torns més a la tarda.

Aquaparc per Serradells

A causa del fet que la piscina exterior del Centre Esportiu dels Serradells va quedar inutilitzable, es va emprendre la idea de crear l’Aquaparc d’estiu en qüestió. Tot i això, el conseller d’Esports i Joventut del comú de la capital va reconèixer que «vam valorar molt bé el nou espai lúdic i aquest any, encara que haguéssim tingut piscina, hauríem seguit impulsant la iniciativa perquè donem resposta a molts grups del país».


Cabanes va afegir que «el desig del comú és poder començar les obres, que s’estan acabant de perfilar. La previsió és que durant el 2020 i el 2021 puguem posar fil a l’agulla per gaudir de la piscina. La tornada a l’activitat esportiva que ja s’ha dut a terme als Serradells ha anat bé. Els usuaris del gimnàs i de fitness estan encantats. És evident, però, que l’època d’estiu no és la millor per valorar el nombre d’usuaris. Crec que de cara al curs vinent es podrà parlar de xifres i fer una valoració més precisa de l’activitat».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT