PUBLICITAT

Itineraris de natura i cultura a Andorra la Vella

Les activitats es duran a terme entre el 15 de juliol i el 5 de setembre

Per El Periòdic

La imatge principal de la guia d’itineraris d’Andorra la Vella.
La imatge principal de la guia d’itineraris d’Andorra la Vella. | Comú d’Andorra la Vella

Aquesta setmana comencen els itineraris guiats que es desenvolupen durant els mesos d’estiu amb l’objectiu de donar a conèixer als visitants el patrimoni natural, històric i cultural de la parròquia. Les activitats es duran a terme entre el 15 de juliol i el 5 de setembre a diferents punts d’Andorra la Vella i Santa Coloma. 


Els itineraris guiats, que es poden contractar a l’Oficina de Turisme de la plaça de la Rotonda i es desenvolupen amb un servei de guies de muntanya i culturals, tenen tres vessants: els que giren al voltant de la natura, els que donen a conèixer el patrimoni cultural de la zona i les visites animades per actors que expliquen la història d’Andorra a través de viatges al passat.


L’oferta d’estiu comença demà amb una visita eco turística: una caminada que recorre els miradors del Roc dels Senders, del Bosc Negre, del Roc de Palomera i del Roc de Solobre i que passa per boscos on es poden veure restes arqueològiques i parets de pedra seca. La iniciativa també preveu altres itineraris com la visita a la Vall d’Enclar, les excursions a la Vall del Madriu-Perafita i Claror, una excursió al rec del Solà i l’Anella verda i pel centre històric d’Andorra la Vella. 


El Comú d’Andorra la Vella va explicar, a través d’un comunicat que s’ofereix el desplaçament amb transport públic fins al punt de sortida de les excursions. L’Àrea de Promoció Turística i Comercial també va constatar que «vist l’èxit dels estius passats, continuem oferint itineraris guiats d’estiu centrats en la tradició i la cultura. Per això programa sortides al centre històric d’Andorra la Vella i manté les visites teatralitzades amb la història com a fil conductor». Així, durant el juliol es faran diverses sessions del Viatge a través de la història i les llegendes de la mà de la companyia Andan-dara; s’oferirà la sortida La Santa, El Rus i El Comte a Santa Coloma amb la companyia l’Animal de Teatre i a l’agost s’estrenarà una visita teatralitzada amb l’obra L’Anton Fiter i Rossell espera una visita, de l’Animal de Teatre i que gira al voltant de la figura del doctor Fiter i Rossell, veguer episcopal i autor del Manual Digest.

PUBLICITAT
PUBLICITAT