PUBLICITAT

Andorra la Vella

Caballero afirma que l’acord de la xarxa viària es manté

La Diada Nacional francesa serà a porta tancada per la Covid-19

Per Judith Sáez

L’ambaixadora de França, Jocelyne Caballero, ahir.
L’ambaixadora de França, Jocelyne Caballero, ahir. | El Periòdic.

L’ambaixadora de França, Jocelyne Caballero, deixarà el càrrec a l’agost, després d’ocupar-lo des del desembre del 2016. Ho va afirmar ahir durant una roda de premsa a l’ambaixada del país gal al Principat amb motiu de la Diada Nacional de França que se celebra cada 14 de juliol. Enguany, la festivitat només comptarà amb la presència d’una trentena d’autoritats, d’acord amb les limitacions establertes pel ministeri de Salut davant la Covid-19.

Caballero va començar fent èmfasi en la relació bilateral de França i Andorra tot destacant i garantint la continuïtat de les infraestructures, malgrat la Covid-19, previstes en l’acord que es va signar el març de 2017 per a la millora d’accés al Principat. Aquest donava prioritat a les inversions per a la protecció d’allaus i, especialment, al corredor d’allaus H2 on s’hi començarà a treballar el 2023 per construir-hi «una galeria parcialment coberta i una altra parcialment tancada». L’acord s’emmarca en el projecte global per millorar la xarxa viària en la carretera nacional RN20.

A més, la diplomàtica va incidir en la relació d’ambdós països durant el seu mandat en el qual, recordava, s’ha rebut la visita del copríncep i president de França, Emmanuel Macron, el ministre d’Acció i Comptes Públics, Gérald Darmanin; el secretari d’Estat de transició ecològica i solidaritat de la República Francesa, Sébastien Lecornu; i el ministre de l’Educació nacional, Jean-Michel Blanquer.

Pel que fa a la cooperació duanera contra el tràfic de tabac, Caballero va titllar-la d’un «tema especialment sensible» tot afirmant però, que «tenim un interès compartit» i que per això el març de 2018 es va signar una carta d’intencions entre els homòlegs francesos i andorrans en matèria de cooperació fronterera i de lluita contra el contraban. Tanmateix, seran l’Assemblea Nacional i el Senat el que hauran de decidir les limitacions que també afectaran els països fronterers.

A part d’aquests dos punts i la cooperació transfronterera, Caballero també va repassar la feina feta per a la transició ecològica i l’atractiu de les universitats franceses. Així, en relació amb aquest darrer àmbit va assenyalar el desenvolupament d’un nou projecte pedagògic per potenciar el sistema educatiu francès, motiu pel qual també es redinamitzarà el Lycée Compte Foix i s’hi oferiran algunes formacions a Ciutat de Valls.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT