PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El ‘play-off’ pel campionat de lliga comença amb partits d’infart

El Vallbanc FC Santa Coloma i l’Inter d’Escaldes s’enfrontaran el proper 16 de juliol al primer partit

Per Vicente Pallarés

Acte del sorteig del play-off de la Lliga Multisegur i els camps de les semifinals de la Copa Constitució.
Acte del sorteig del play-off de la Lliga Multisegur i els camps de les semifinals de la Copa Constitució. | FAF

La Federació Andorrana de Futbol va dur a terme ahir el sorteig del play-off pel títol i per la permanència a la Lliga Multisegur Assegurances. La fase final pel campionat lliguer començarà amb el que, sens dubte, serà el plat fort d’aquest final de temporada: el Vallbanc FC Santa Coloma contra l’Inter d’Escaldes. El conjunt escaldenc va acabar la fase regular com a primer classificat, després de remuntar el partit contra la UE Engordany en el que havia de defensar l’avantatge de punts sobre el Vallbanc, que va acabar empatant contra la UE Sant Julià, encara que la victòria tampoc li valia per a arrabassar el lideratge als homes d’Adolfo Baines. D’aquesta manera, l’Inter, capitanejat per  un incommensurable Ildefons Lima donant ordres als seus companys des de la línia defensiva en moments clau, es va assegurar una plaça europea per primera vegada en la història del club. Ara, lluitarà perquè l’anomenada plaça sigui de Lliga de Campions i no d’Europa League. L’únic equip que podrà sostreure-li aquest somni serà el seu primer rival, motiu pel qual el matx serà vital per les aspiracions dels dos únics planters de la màxima competició del país que han aconseguit superar els 40 punts a la classificació. Per la seva part, la UE Sant Julià tractarà de defensar el punt d’avantatge que té sobre la UE Engordany. També serà un partit molt important pels dos equips abans d’enfrontar-se als transatlàntics que ocupen les dues primeres posicions de la taula. El Sant Julià encara gaudeix d’una mínima possibilitat de guanyar-se el dret a jugar la primera ronda prèvia de l’Europa League, fet que només succeiria en cas que guanyés els tres partits i el Vallbanc perdés tots ells. Per tant, el club amb menys en joc a la part alta és l’Engordany, que va perdre aquesta oportunitat a l’última jornada amb la derrota davant l’Atlètic Escaldes, mentre que els de la parròquia del sud van aconseguir aquesta fita amb un gol de Sergio Urbano a l’últim minut.


D’altra banda, també es va sortejar l’ordre de’enfrontaments del play-off per la permanència, que com la fase pel títol, també comença amb els partits transcendentals. Cal destacar que la UE Santa Coloma i l’Atlètic Club Escaldes ja estan salvats matemàticament. Els dos clubs implicats en un possible descens, FC Ordino i CE Carroi, ambdós amb nou punts, s’enfrontaran en el primer partit. El CE Carroi arriba en millor forma a la part decisiva de la temporada. De fet, va guanyar l’últim partit de la fase regular a la UE Santa Coloma, mentre que el conjunt ordinenc va jugar dos dels tres partits de la represa de la lliga amb només nou jugadors i el tercer amb 12, el qual va caure per un contundent 4-0 contra l’Atlètic Escaldes.


A més, també es van sortejar els camps on es jugaran les dues semifinals de la Copa Constitució Protecvall, competició que finalitzarà un cop acabada la lliga. L’enfrontament entre l’Inter d’Escaldes i la UE Sant Julià tindrà lloc al Centre d’Entrenaments de la FAF, mentre que el derbi entre la UE Santa Coloma i el Vallbanc es jugarà a l’Estadi Nacional. Els dos partits seran el dia 26 de juliol, només tres dies abans de la gran final. Tant l’Inter com el Vallbanc opten al doble, sent els únics clubs que encara poden guanyar els dos títols del futbol nacional.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT