PUBLICITAT

El PS exigeix transparència sobre el contracte amb el Cirque du Soleil

També pregunten sobre la planificació de la campanya turística per aquest estiu i la tardor i l’hivern vinents

Per Irene Mas Fàbrega

El conseller general del PS Roger Padreny.
El conseller general del PS Roger Padreny. | PS

El conseller general del Grup Parlamentari Socialdemòcrata (PS) Roger Padreny va fer arribar ahir tres preguntes escrites al Govern. Concretament, demana que facilitin, «en el millor termini», documents on s’especifiqui la quantitat econòmica que Andorra Turisme ha avançat per l’espectacle del Cirque du Soleil que havia de tenir lloc aquest estiu; el contracte entre Andorra Turisme i la companyia canadenca per a la producció d’un espectacle aquest any i el vinent i el contracte prorrogat entre els mateixos per a la producció d’un espectacle al país l’any vinent i el 2022.


Segons Padreny, la iniciativa de tramitar aquestes preguntes va sorgir després que «el passat 2 de juliol vam fer una pregunta oral a la ministra de Turisme demanant al voltant de la quantitat que s’havia avançat per part d’Andorra Turisme al Cirque du Soleil pel que fa a l’espectacle previst per aquest any 2020. En aquest sentit, la resposta que vam rebre per part de la ministra és que la quantitat que s’havia avançat era minsa i que s’havia fet efectiva el mes de gener». El conseller va explicar a EL PERIÒDIC que «el 2 de maig el gerent d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, va establir que s’havien fet alguns pagaments per avançat per l’espectacle del circ del 2020 però no va informar sobre la quantitat concreta. El Govern té 30 dies per atendre aquesta demanda d’informació i esperem que ens la responguin com més aviat millor. Avui dia ja s’hauria d’estar celebrant aquest espectacle i creiem que és important fer un exercici de transparència, tant per nosaltres com per la ciutadania, per saber què hi ha al voltant de les coses que es duen a terme i dels contractes que firma el Govern d’Andorra o, en aquest cas, Andorra Turisme. Aquest tema ja fa temps que el seguim però el desconeixem totalment. El nostre objectiu és conèixer més sobre la matèria, que es detalli la questió».


En la mateixa línia, la presidenta del PS Susanna Vela ha tramitat un seguit de preguntes relacionades amb la campanya turística que el Govern i Andorra Turisme van presentar la setmana passada. De manera específica, Vela va demanar que se’ls fes coneixedors sobre si l’Administració compta, ja, amb unes primeres xifres de visitants; amb quines eines es valorarà el resultat de la campanya de promoció turística d’aquest estiu, quines accions s’han desenvolupat amb la participació del ministeri de Cultura i dels agents culturals privats i si cercaran alguna iniciativa privada que es pugui encarregar d’organitzar esdeveniments culturals i esportius.


Per altra banda, ha tramitat qüestions relacionades amb la promoció de la iniciativa turística als mitjans de comunicació, premsa i audiovisuals: quins mitjans oferiran la promoció turística i quin és el cost classificat per mitjà. Vela ha demanat per la planificació de la campanya turística nacional; quins tour-operadors nacionals i internacionals treballen en la promoció turística i quines accions es tenen programades amb Alemanya i el Benelux. 


Finalment, Vela ha tramitat una pregunta per saber si existeix un pla estratègic pel turisme i el sector turístic d’Andorra, quins àmbits i quins punts d’actuació comprèn, en quin estat es troba l’execució del Pla Estratègic del Turisme de Compres d’Andorra (PETC) del 2016 i si hi ha hagut canvis o redifinicions fruit de la crisi del SARS-CoV-2. Pel que es refereix a l’últim pla mencionat, Padreny va explicar que «creiem que en aquest moment determinat, duent a terme polítiques públiques que connectin el turisme i el comerç i tenint en compte la importància que tenen els dos sectors per a l’economia andorrana, volem saber quina és la planificació en aquests àmbits i si s’estan utilitzant eines de planificació que ja estaven previstes a aquest pla estratègic de turisme de compres, per veure quina és la relació que ara mateix estan tenint el Govern, els comerciants i els actors del món turístic.


La consellera general va reafirmar, també, l’argument de Roger Padreny que va constatar que «aquestes preguntes venen relacionades amb les que es van formular la passada sessió de Govern, el 2 de juliol, on es demanava sobre la promoció turística d’Andorra, en concret per les accions planificades per la campanya turística per aquest estiu, tardor i hivern atès que les contestes no van satisfer exactament la nostra necessitat d’informació».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT