PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

DA veu l’alta valoració rebuda dels ciutadans com una responsabilitat

El PS no veu sorpresa en les dades pel protagonisme que ha tingut el Govern a l’hora de gestionar la crisi

Per Lídia López

La darrera sessió ordinària al Consell General.
La darrera sessió ordinària al Consell General. | Consell General / Eduard Comellas

El partit Demòcrata va mostrar-se agraït a la ciutadania per la valoració positiva que els van concedir a través de l’enquesta d’opinió política elaborada pel Centre de Recerca Sociològica (CRES) de l’Institut d’Estudis Andorrans. Així ho va assegurar el president del grup parlamentari demòcrata, Carles Enseñat, que també va afegir que gran part de l’èxit de la gestió rau al fet que «la ciutadania va tenir una actitud exemplar a l’hora de seguir les recomanacions de l’Administració».

Per Enseñat, els resultats que s’extreuen de l’enquesta tenen una doble lectura. D’una banda, el grup vol mantenir la prudència perquè «una enquesta no significa un resultat electoral», és a dir, «és una foto fixa d’un moment puntual». En aquest sentit, si bé va mostrar-se «content» pel resultat, aquest també ha d’anar de la mà d’una resposta als nous reptes que sorgeixen després de la pandèmia. «El Govern haurà de continuar gestionant les problemàtiques i haurà de fer-ho a la mateixa alçada que ho va fer amb la Covid-19», va considerar Enseñat. 

D’altra banda, el president també va posar en relleu que, «quan tens una valoració alta també tens la responsabilitat alta de no defraudar a la ciutadania que et fa confiança». En aquest sentit, va assegurar que des de Demòcrates, tenen pensat reunir-se a partir de setembre amb col·lectius, associacions i sindicats del país per tal de «posar-nos a la seva disposició per veure en què podem contribuir en la reconstrucció nacional» i així, captar les idees que els presentin per tal de millorar la societat andorrana. 

La confiança del PS

Per la seva banda, des del Partit Socialdemòcrata, van assegurar que les dades de l’enquesta no els havien agafat per sorpresa. Segons va declarar la consellera general socialdemòcrata, Susanna Vela, «a tot arreu, els partits governants han tingut més espai per la gestió de la crisi, així que no era estrany que a Andorra passés el mateix». Per Vela, però, «la gent aprova les mesures i la gestió que el Govern ha fet, i entenc que en aquesta aprovació de mesures l’oposició també hi hem tingut coses a dir i hem comptat, per tant, és un èxit compartit». De fet, per la socialdemòcrata, la seva actuació com a oposició és bona, en el sentit que «si Pere López és l’únic líder polític de l’oposició valorat, vol dir que tan mala feina no hem fet i més tenint en compte la quota bàrbara de pantalla, per dir-ho així, que el Govern ha tingut els darrers mesos amb tota la gent confinada a casa i molt pendent del que passava».

D’aquesta manera, malgrat que la intenció de vot suposés una baixada de punts respecte de la resta de partits, «seguim sent l’única alternativa de DA». Paral·lelament, també va considerar que «qui ha de preocupar-se són els partits de la coalició, perquè estan anul·lats».Per últim, Vela també va trobar «preocupant» la xifra important de persones que es van abstenir o que van presentar opinions de NS/NC.

Estabilitat de Terceravia 

Des de Terceravia, el també president del grup parlamentari, Josep Pintat, va confessar «no tenir les valoracions oportunes» al detall de l’enquesta d’opinió política. Malgrat tot, va apuntar que les dades van sorgir «en un escenari de crisi, de confinament, amb una conjuntura molt diferent» i dins de tot, «a Terceravia entenem que dins d’aquest marc, ens hem mantingut». Així mateix, també va considerar que s’havia quedat en xifres semblants pel que fa a la valoració com a líder polític. 

No obstant això, Pintat va confessar que «una cosa tinc clara, i és que amb independència de l’enquesta, tots els partits polítics es van presentar amb un programa electoral que, un any després, ja no serveix per res». Per aquest motiu, el de Terceravia va assegurar que ara mateix, «és temps d’anar a buscar un objectiu comú i tornar a sortir d’aquest forat on ens trobem».
EL PERIÒDIC va intentar posar-se en contacte amb els representants polítics de Liberals, Ciutadans Compromesos i Progressistes SDP, però no va obtenir resposta. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT