PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els Cachafeiro volen acordar un termini pel desallotjament

Una auditoria calcula en 17 mesos el termini per liquidar l’estoc del centre, valorat en 23 milions d’euros

Per Lídia López

La façana del Punt de Trobada.
La façana del Punt de Trobada. | MARICEL BLANCH

Els Cachafeiro consideren inviable els dos mesos de termini per abandonar el Punt de Trobada i demanen als Mallol que reflexionin per tal d’arribar a un acord. La família demanava inicialment un termini d’unany per liquidar l’estoc i dos mesos per treure les instal·lacions, però l’informe d’una auditoria externa va establir que el temps que requereix eliminar el gran volum d’estoc del centre és de 17 mesos.

Segon va explicar l’advocat dels Cachafeiro, Xavier Jordana, l’informe va ser elaborat per un gabinet de Barcelona expert en auditoria i censor jurat de comptes,on s’indicava que, per tal de realitzar un desallotjament viable i ordenat, es requereixen 17 mesos. I és que, segons Jordana, la societat gestora del centre necessita els 23 milions d’euros que es calcula que té per valor tot l’estoc del centre, per tal de saldar els comptes pendents. Així, els diners es destinarien a pagar els prop de sis milions d’euros de deutes amb els proveïdors, «que són més de 4.000 per les dimensions i característiques del centre», pagar els acomiadaments dels treballadors, calculats en uns cinc milions d’euros, i a saldar els deutes de funcionament del negoci. 

En aquest sentit, per Jordana s’hi ha de sumar a l’equació el fet que, si bé «el centre és solvent i funciona normalment», a causa de la crisi per la Covid-19 i les limitacions dels comerços, els darrers mesos s’han deixat d’ingressar tres milions d’euros. «Vam anar a judici i vam perdre, per tant hem de desallotjar. Però no ho podem fer de qualsevol manera», va sentenciar l’advocat.

La pressió dels Mallol

Segons Jordana, els Mallol encara no han respost a la darrera petició entrada a la Batllia per part dels Cachafeiro, i mantenen els dos mesos de marge perquè els gestors abandonin l’espai. «Diuen que amb dos mesos en tenim prou i això és gravíssim, perquè és clar que amb aquest temps no podrem liquicar l’estoc», va posar de relleu Jordana. Per l’advocat, el que estan fent els propietaris amb aquesta actitud és «pressionar» i «l’únic que aconseguiran és portar a la fallida a la societat». De fet, per Jordana, d’ençà que el judici va resultar negatiu pels seus clients, es va optar per complir amb el que la Batllia els demanava, recordant que ja es van ingressar el 7,2 milions d’euros per l’ocupació indeguda del centre i que també, han estat pagant mensualment 141.000 euros per l’ocupació de l’espai. 

Els treballadors del Punt de Trobada es mostren «indignats»

 Els treballadors del Punt de Trobada van fer difusió d’un comunicat elaborat arran de la notícia apareguda a diferents mitjans de comunicació on s’informa sobre el fet que la societat Cosp, S.A., representada per la família Mallol, demana a la Batllia el desallotjament en dos mesos del centre comercial. Segons van indicar al missatge: «el sentiment per part de tots els treballadors és d’indignació, de por i d’incertesa». En la mateixa línia, expliquen que «tot i haver cobrat una indemnització milionària de més de 7 milions d’euros, ara no volen que la nostra empresa pugui recuperar-se de les fortes pèrdues causades pel tancament de fronteres» degut a la pandèmia de la Covid-19. Això ho  relacionen de manera directa amb el fet que la seva liquidació «corri perill de no poder-se fer efectiva i que moltes empreses del país i de fora no puguin cobrar les factures». Finalment, es mostren «molestos» davant el fet que la família Mallol «propietaris del terreny però no de l’edifici, ens tractin com un problema. Estem cansats que ens utilitzin en un afer on els més perjudicats som els treballadors i de rebot les nostres famílies».

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT