PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El MoraBanc no evita els ‘cocos’

El conjunt del Principat es veurà les cares amb rivals molt difícils a la fase de grups de l’EuroCup

Per Vicente Pallarés

Dejan Musli amb la pilota a l’últim partit d’EuroCup del MoraBanc contra l’Unicaja Màlaga.
Dejan Musli amb la pilota a l’últim partit d’EuroCup del MoraBanc contra l’Unicaja Màlaga. | eurocupbasketball.com

El MoraBanc va conèixer ahir els seus rivals de grup per a la propera EuroCup. El Lokomotiv Kuban Krasnodar rus, el Lietkabelis Panevezys de lituà, el Virtus Segafredo Bologna italià, l’AS Mònaco i el Telenet Giants Antwerp belga són els equips que es veuran les cares amb els homes d’Ibon Navarro. Aquesta primera fase consta de quatre grups formats per sis equips cadascun. Tenint en compte, la seu dels 23 equips restants, el conjunt del Principat no ha tingut gaire sort en quant a desplaçaments, ja que dos, Rússia i Lituània, són de llarga distància, mentre que hi ha clubs participants ubicats a països com Sèrbia, Grècia o França. De fet, l’entrenador del MoraBanc, Ibon Navarro, va qualificar de «problema» el viatge a Krasnodar. A més, tampoc ha gaudit d’aquesta fortuna en referència al nivell dels equips.


Tant Ibon Navarro com el director esportiu, Francesc Solana, van donar la seva valoració. «Ens trobarem amb tres equips que són clars candidats a guanyar l’EuroCup, com Virtus, Mònaco i Lokomotiv. Això ja parla del nivell del  grup. Tractarem de fer el nostre millor joc per tenir opcions de classificar-nos i haurem de donar el 100%», va sentenciar l’entrenador tricolor. No obstant això, «la bona notícia es que si et classifiques, no te’ls trobaràs després. La nostra gent podrà veure el millor bàsquet de l’EuroCup. És un grup molt atractiu i serà molt igualat si ens fem forts a casa», va afegir Navarro. Solana, va manifestar en un to humorístic que «sembla fet a mesura que puguem jugar els dos Principats», referint-se a la presència del Mònaco en el grup, i va valorar positivament el sorteig: «Els aficionats podran veure a jugadors de nivell d’EuroLliga i és una oportunitat per portar el nom d’Andorra a altres parts i donar una imatge fantàstica».

 

Lokomotiv

 

És un dels referents del bàsquet rus. L’any 2013 va ser campió de l’EuroCup i el seu palmarès també atresora dues Copes de Rússia, l’última al 2018. A més, també és un equip amb experiència i bones actuacions en EuroLliga, competició en la qual van ser tercers al 2016. Quasi mig equip està format per jugadors americans sortits del bàsquet universitari. D’altra banda, el seu entrenador, Pashutin, ja ha guanyat la segona màxima competició continental dos cops amb equips diferents. Teòricament, es tracta del favorit, però el conjunt del Principat ja sap el que és jugar contra equips russos en aquest campionat.

 

Lietkabelis

 

Des de la petita ciutat de 113.000 habitants de Panevezys, arriba a l’EuroCup aquest equip lituà, cosa que «sempre és una garantia» per a Ibon Navarro, donat el nivell de la lliga. El Lietkabelis anava tercer quan es va aturar a causa de la pandèmia. També es tracta d’un equip amb experiència en EuroLliga i amb molts jugadors locals de gran qualitat, encara que no van a la selecció, quarta en el rànquing FIBA i que compta amb jugadors de l’NBA i de l’ACB, però podrien ser internacionals amb moltes altres.

 

Virtus

 

L’equip bolonyès, per on han passat estrelles com l’argentí Manu Ginóbili, és un referent del bàsquet europeu modern. Ara, el seu planter està format per jugadors italians, balcànics i americans. És l’actual campió de la Champions, competició organitzada per la FIBA com a alternativa a les de l’EuroLliga. De fet, Itàlia és un dels països que dona suport a aquesta alternativa. El Virtus va guanyar aquesta final a un vell conegut del MoraBanc, l’Iberostar Tenerife, que va ser dominat durant tot el partit, cosa que reflexa el nivell del conjunt italià. També ha guanyat dues EuroCups en la seva història.

 

AS Mònaco

 

Es tracta del campió de la lliga francesa durant tres anys consecutius: 2016, 2017 i 2018. L’any 2017, va finalitzar la Champions com a tercer classificat i un any després van ser finalistes. Fa dues temporades va obtenir una plaça de participació a l’EuroLliga i va aconseguir finalitzar-la en el Top-16. Aquesta temporada ha aconseguit un 84% de victòries als partits de lliga. Compta amb jugadors de nivell internacionals amb França, com Paul Lacombe. Aquest equip és una mena del que representa el MoraBanc pel país. Segons la pàgina web del club «permet donar al Principat de Mònaco una imatge esportiva de qualitat a través d’un bon joc i espectadors apassionats».

 

Antwerp

 

Potser és l’equip menys conegut del grup pels aficionats, però està creixent molt en els últims anys. De fet, és l’actual campió de la Copa de Bèlgica i va ser tercer en la Champions League fa dues temporades. Serà un dels debutants en aquesta pròxima EuroCup amb un equip molt jove format per una majoria de jugadors millenials. No obstant això, el seu tècnic, Christophe Beghin, té experiència entrenat a equips d’EuroLliga del país flamenc. 


El MoraBanc està emplaçat al grup C. La resta de grups també compten amb equips ACB: Joventut de Badalona, Unicaja Màlaga i Herbalife Gran Canària. El club participarà en la EuroCup per quarta edició consecutiva amb un planter ja assolit i no  molts jugadors nous, com va passar la darrera temporada. Els andorrans no ho tindran gens fàcil per a classificar-se però el Principat sempre és una plaça complicada pels rivals. Aquí, ja han caigut equips del nivell del Reial Madrid, el Barça o el San Pablo Burgos de Peñarroya aquesta última temporada.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT