PUBLICITAT

El Govern explica que la confidencialitat és habitual

Andorra i Cuba van signar un acord de cooperació

Per El Periòdic

Els professionals cubans amb el ministre de Salut.
Els professionals cubans amb el ministre de Salut. | ANA

El Govern va fer pública, ahir, una resposta referent a la pregunta que durant la setmana va tramitar la consellera general del grup parlamentari Terceravia + Unió Laurediana, Carina Montaner, en referència a la clàusula de confidencialitat que el Govern Cubà va incloure en el context de l’arribada d’un grup de professionals de la salut del país de Sudamèrica a Andorra per ajudar en la gestió sanitària derivada de la crisi provocada per la Covid-19 al Principat.


A la resposta, el Govern explica que «la clàusula de confidencialitat existent en el Conveni de cooperació per la situació d’emergència sanitària causada pel coronavirus SARS-CoV-2 entre el Ministeri de Salut del Govern d’Andorra i el Ministeri de Salut Pública de la República de Cuba respon a una pràctica habitual en aquest tipus de textos». Així, constaten que el Govern del Principat va aprovar el conveni en el marc de les relacions diplomàtiques existents amb Cuba.


Per altra banda, a la pregunta de Montaner que es refereix a l’explicació del motiu del secretisme, el Govern va apuntar que «respon a una petició de les autoritats cubanes, que cal contextualitzar en el conjunt de convenis semblants que se signen amb altres estats receptors de brigades mèdiques com la que es va desplaçar a Andorra». Finalment, l’executiu constata que «el control del Govern efectuat per l’òrgan legislatiu és positiu i necessari per garantir nivells elevats de qualitat democràtica».

PUBLICITAT
PUBLICITAT