PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

Xavier Espot, el polític més ben valorat per la població

El cap de Govern obté un 7,5 per part dels nacionals i un 7,7 de no andorrans

Per Judith Sáez

El cap de Govern, Xavier Espot.
El cap de Govern, Xavier Espot. | SFGA/CEsteve

El cap de Govern, Xavier Espot, és el polític més ben valorat pels nacionals amb 32,3% dels punts (258 vots), seguit del ministre de Salut Joan Martínez Benazet (8,6% amb 69 vots); el president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata (PS), Pere López, (3,3% amb 26 vots); el ministre Portaveu i de Finances, Eric Jover, (2,5% amb 25 vots) i el president de Progressistes-SDP, Jaume Bartumeu, (1,5% amb 12 vots). Uns percentatges molt similars als extrets de la mostra de no andorrans tot i que, en aquest cas, el liberal i ministre de Presidència i Economia, Jordi Gallardo, ocuparia el cinquè lloc.

En conjunt, l’informe constata que el grau de confiança en els polítics per part de la població ha augmentat considerablement, sobretot durant aquest darrer any tot assolint-se una nota mitjana de 6,13 sobre 10, a diferència del 4,95 l’any 2019. En el cas de l’enquesta als no andorrans, ha estat de gairebé de notable, passant d’un 5,51 a un 6,7.

Pel que fa a la concepció dels líders de les diverses formacions presents al Consell General, el cap de Govern, Xavier Espot, es consolida com el més valorat pels andorrans amb una nota de 7,5 sobre 10, precedit del liberal Jordi Gallardo amb un 5,7. A continuació, els presidents dels grups parlamentaris Socialdemòcrata i Ciutadans Compromesos, Pere López i Carles Naudi, han obtingut un 5,5, essent el líder de Terceravia, Josep Pintat, el pitjor valorat amb un 5,4.
Els residents no andorrans, també van establir Xavier Espot com el millor líder polític, però amb una nota més alta: 7,7. A Jordi Gallardo van atribuir-li un 6,5 i a Pere López un 6. Essent en aquest cas, Carles Naudi i Josep Pintat els darrers de la cua amb un 5,8, cadascun.

Rànquing dels grups

Seguint amb la dinàmica i l’afinitat pel grup de la majoria, els andorrans van establir que la millor formació del consell durant aquest any està sent Demòcrates amb una nota de 6,25, mentre que en última posició amb un 5,54 hi hauria el PS. Per contra, els no andorrans van posar la nota més baixa a Terceravia (5,85). 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT