PUBLICITAT

La Generalitat de Catalunya invita Llovera a la Gala i el Govern l'ignora

  • A Andorra no es va comptar amb ell per a la cita de la Nit de l'Esport i assegura que el món del motor està apartat
RAFA MORA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Llovera travessa una zona d'aigua, durant un ral·li de la passada temporada amb el seu Fiat Punto Abarth S2000. Foto: FOTO ESPORT

Albert Llovera, pilot andorrà representant del país al passat Mundial de ral·lis amb un Fiat Punto Abarth S2000, va ser convidat a assistir ahir a la Gala de l'Esport de Catalunya, on hi havia nominats de renom i on es va imposar el jugador del FC Barcelona de futbol, Xavi Hernández. A la passada edició de la Nit de l'Esport, la gala equivalent al Principat, organitzada pel Govern d'Andorra, Llovera no va aparèixer perquè precisament Govern no el va convidar. «El primer sobtat sóc jo, però em quedo amb què a Andorra la gent del carrer m'anima i em dóna l'enhorabona, mentre que els de dalt no s'enteren», va dir el pilot.

Llovera, que la temporada 2009 va ser subcampió d'Espanya de ral·lis de terra amb el Punto S2000, i que al 2010 ha estat el primer andorrà en puntuar a un Mundial, sent finalment el 13 en la classificació general, va assegurar ahir que se sent «molt malament» pel que considera una falta de consideració a ell i, en extensió, al món del motor del Principat. «No es donen compte que Andorra ha sortit a tot el món, que allà al Mundial tothom sabia que existia Andorra perquè era la primera bandera que es veia», va dir un Llovera que fins i tot va assegurar que havia enviat una foto al Govern en aquest sentit. «La FIA -federació internacional d'automobilisme- fins i tot va haver de buscar l'himne d'Andorra no fos que jo fes una bona i haguessin de posar-lo», hi va afegir.

UN SÍMPTOMA DEL QUE PASSA AL PAÍS / Per al pilot del Principat, el fet de no ser convidat a la gala andorrana és un símptoma del que ocorre amb el motor al Principat. «Imagina't com et deus sentir», va afirmar. El ben cert és que fins i tot el pilot ha fet saber al Govern el seu malestar per no ser ni tan sols un invitat a la festa on cap nom del motor andorrà va ser nomenat.

El motor a Andorra, a més de ser una passió, congrega cada vegada més pilots de garanties que competeixen, a més, a nivell espanyol però també a nivell internacional. És el cas de Llovera, però també de Joan Vinyes -vencedor del premi al millor esportista de l'any fa més d'una dècada i nominat al mateix guardó al 2008, premi que va guanyar el nedador Hocine Haciane, i campió aquest any a l'Espanyol de ral·lis d'asfalt-, de Joan Carchat, campió del Volant RACC aquesta mateixa temporada i que avui recull el premi com a tal a la festa que organitza l'Automòbil Club de Catalunya, d'Amàlia Vinyes, que aquesta campanya s'ha proclamat campiona d'Espanya de Resistència, o Àlex Bercianos, que si ve aquest passat 2010 no ha estat bo per ell, ha estat anteriorment campió del Volant RACC, Toni Besolí, vinculat al món del Ral·li Dakar, o Marc Gutiérrez, també nominat com Vinyes a la Nit de l'Esport, al 2003.

Llovera va participar a la gala del Premi Catalunya de l'Esport, instituït per la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat i per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, i que en aquesta primera edició se li ha concedit al futbolista Xavi Hernández. L'acte va ser retransmès conjuntament per TV3, el canal Esport 3 i Catalunya Ràdio.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT