PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

‘El mismo dia, a la misma hora’, millor curtmetratge

El director andorrà David Pujol guanya Buenos Aires International Film Festival

Per Judith Sáez

Imatge del curtmetratge ‘El mismo día, a la misma hora’.
Imatge del curtmetratge ‘El mismo día, a la misma hora’. | Novartis

El curtmetratge de ficció El mismo día, a la misma hora, del director andorrà David Pujol, s’ha endut el premi al millor curt del Buenos Aires International Film Festival 2020. El cineasta també estava nominat en la categoria de millor director per aquesta obra, que va ser un encàrrec publicitari de la farmacèutica Novartis, S.A.
Pujol va explicar a EL PERIÒDIC que va voler presentar «una història d’amor contemporània que indagués sobre la personalitat dels personatges» tot descobrint les seves «febleses i virtuts» a mesura que s’interrelacionen entre ells. En aquest sentit, deia, que un dels missatges implícits en el curt és que «els fàrmacs et poden ajudar a viure més temps i amb millor qualitat de vida però, que alhora, tot això no té cap sentit si al costat no tens ningú que t’estima. L’amor d’una persona arriba allà on no pot arribar el medicament», concloïa.

Des de la productora consideren que aquest és un dels atractius de «El mismo día, a la misma hora», la qual exposa un amor triangular en el moment que dos homes de diferents edats s’enamoren de la mateixa noia i decideixen declarar-se el mateix dia i a la mateixa hora de manera casual. «Això genera un conflicte, una situació còmica però delicada», explica el cineasta, qui atesta que «el món necessita històries com aquesta: humanes, tendres, que puguis somriure però que et facin sentir i pensar».
Així es genera un «conflicte amorós i còmic» en el qual, Pujol assegura, s’hi generen «moments més tristos i intensos». Una combinació de sentiments, diàlegs i sensacions que molts ja van poder gaudir ahir amb l’estrena mundial a través de les xarxes de Novartis.

I és que tot i que el curt es va filmar a Barcelona el mes de gener, just abans de la pandèmia, tot i que el cineasta assegura que tracta una «història universal» i que per tant, «podria passar a Londres, París, Amsterdam o qualsevol altre lloc». Ara, també revela que seguiran treballant i potenciant aquest tipus de continguts del gènere i estil de comèdia romàntica en projectes de llargmetratges i sèries de televisió que té entre mans.

A més, coincideix amb la represa de cicles de festivals internacionals, als quals també hi enviaran el film. «El primer festival al qual ens hem presentat és el de Buenos Aires i hem guanyat, és un molt bon principi i deixa les expectatives molt amunt, però ja em sento guanyador havent pogut explicar la història que volíem. Veurem quin és el recorregut però, de moment, el que veiem és que la gent s’hi enganxa, vibra i se sent absolutament interpel·lada amb aquesta història. Estem molt orgullosos», deia Pujol. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT