PUBLICITAT

Andorra la Vella

Cap nou cas positiu de coronavirus des del 18 de juny

Salut manté la confiança en la ciutadania per evitar un possible rebrot i manté l’ús de mascareta com a recomanació

Per Judith Sáez

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ahir.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ahir. | SFGA/JAViladot

Salut manté la seva estratègia pedagògica i de conscienciació de la ciutadania per fer front a la pandèmia de la Covid-19 que està rebrotant en diversos països i regions des que es va apostar per una reobertura. Al Principat les dades es mantenen estables sense nous casos positius des del 18 de juny, tampoc entre les 709 persones que s’han sotmès a les proves TMA aquests darrers dies. En aquest sentit, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va recordar que «no tenim nous casos però el virus segueix aquí» i demanva a la població mantenir la distància d’1,5 metres, la higiene de les mans i portar mascareta, sobretot, en espais tancats, ja que «el virus es dissipa, perdura més temps a l’aire i pot arribar més lluny». De moment, se segueix descartant l’obligatorietat de la mascareta al país.

L’autoritat sanitària també va ressaltar que una de les febleses que té Andorra és la presència de visitants, tot recordant que malgrat que «no podem tancar les visites perquè vivim d’això», el decret que va aprovar el Govern el dia 20 de maig requereix el confinament i la realització de proves a aquelles persones que provenen de països amb una situació epidemiològica complicada. Així va detallar que se’ls efectuarà una prova TMA i serològica i, vuit dies després, una altra per corroborar els resultats i evitar el risc de contagis. El control d’aquestes persones però, el Govern espera fer-lo «confiant» amb els ciutadans, per la dificultat que resulta el control de persones que provenen de zones de risc a l’entrada del país.

Durant la roda de premsa també es va informar que es mantindrà la teleassistència fins al mes de setembre i que s’estudiaran els protocols a seguir.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT