PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El MoraBanc frena l’efecte sortida i fitxa la primera incorporació 20/21

El club renova a Sy, la clàusula d’alliberament de Diagne s’esgota i Palsson és nou jugador tricolor

Per Vicente Pallarés

Haukur Palsson amb la samarreta de l’Unics Kazan.
Haukur Palsson amb la samarreta de l’Unics Kazan. | unics.ru

es comú a tots els esports que, quan un equip modest completa una gran temporada, molts dels jugadors acaben sortint temptats per les goloses ofertes econòmiques que els arriben, però això no passarà aquest estiu al MoraBanc, tot i les baixes de Musli, Todorovic i Walker, ja que el conjunt del Principat ha aconseguit mantenir molts dels seus jugadors importants. Els últims de la llista, la qual va començar amb Tyson Pérez i Jelínek, són dos dels pilars del planter: Bandja Sy i Moussa Diagne. 


A més el club, va fer oficial ahir el fixatge de l’islandès Haukur Palsson, procedent de l’Unics Kazan, equip rus on també va jugar l’andorrà Quino Colom. És la primera incorporació del club en aquest mercat estival, que ha començat de manera molt activa pel conjunt del Principat. Des del club, s’espera que la majoria dels jugadors de la passada temporada continuïn, però no seria estrany que poguessin arribar més reforços. Palsson és un jugador amb un gran tir exterior i de gran polivalència en el perímetre que es va formar a la Universitat de Maryland, als Estats Units, i que ja ha tingut experiències prèvies al bàsquet espanyol amb el Baxi Manresa, el Breogán de Lugo  i el Bascònia. La seva carrera el va portar al bàsquet suec i alemany fins a arribar fa quatre anys a França on es va acabar veient tot el seu potencial en el periple per Rouen, Cholet i Nanterre, on va fer un excel·lent tàndem amb Jeremy Senglin. Els seus grans números a Nanterre li van obrir les portes de l’Unics Kazan, A més, el nou jugador tricolor és un fixe de les convocatòries de la selecció islandesa, participant en dos EuroBaskets els anys 2015 i 2017.


Banda Sy

 

En el cas de Sy, el jugador va renovar ahir el seu contracte per les dues properes temporades. Pel director esportiu, Francesc Solana, “Sy és un jugador que ha donat un gran rendiment aquí i la seva renovació és una gran notícia per nosaltres”. A més, va afegir que “per la manera com volem jugar és un element que ens ajuda molt i que va a desenvolupar l’estil de joc que volem tenir”. I és que l’aler pivot francès ha aportat molt al joc interior des que va arribar l’any passat procedent del Partizan de Belgrad. Sy ha jugat 33 partits aquesta temporada entre la Lliga Endesa i l’EuroCup, sumant un total de 688 minuts i de 220 punts, més de 6,5 per partit. A més, va tenir grans actuacions en la fase final, on el MoraBanc es va quedar a menys de cinc segons d’aconseguir una plaça per les semifinals, com l’alley-oop contra el Reial Madrid en el primer minut de partit, les seves cistelles culminant les bones transicions ofensives en partits vitals, com davant el San Pablo Burgos,  o el seu recital de joc al tercer quart del matx contra el Saragossa.

 

Moussa Diagne

 

D’altra banda, Diagne és el jugador franquícia de l’equip i, malgrat les lesions que van impossibilitar la seva presència en la fase final a València, és l’home a partir del qual gira la resta del planter i atorga un punt més de qualitat tècnica en la pista. Afortunadament, ja ha acabat el temps que, segons el seu contracte, li permetia negociar la seva sortida del club sempre que un altre equip pagués la clàusula, superior als 100.000 euros. Per tant, el pivot de 26 anys arribat des de l’FC Barcelona (encara que jugava cedit al Montakit Fuenlabrada) complirà la seva quarta temporada al MoraBanc. A causa de les lesions, només ha jugat 26 partits aquesta temporada, pocs per a ser l’home de referència, però amb actuacions sensacionals: 172 punts en l’ACB i 75 en competició europea. Les dades parlen per elles mateixes i la seva compareixença a la pista és   fonamental per l’equip dirigit per Ibon Navarro. De fet, la seva absència es va notar als primers partits de la fase final, en els quals el MoraBanc va caure per 16 punts contra el València Basket i l’Herbalife Gran Canària.

 

Palsson

 

A més de conèixer el seu company Senglin de la seva etapaa la lliga del país veí del nord, Palsson també coneix a la perfecció l’EuroCup, competició que tornarà a disputar el MoraBanc. Amb el conjunt rus, va jugar 12 partits en aquest torneig durant l’última temporada, amb un total de 219 minuts en els quals va aconseguir 53 punts. La seva millor temporada encistelladora va ser la 2017/18 al Cholet francès, demostrant que és capaç d’anotar tant com ho fa un vertader MVP: 299 punts (9,3 per partit). Pot jugar com a 3 i com a 4. Per això, Solana va destacar la seva polivalència: «Palsson és un tirador de gran fiabilitat de tres punts i en aquest apartat estem convençuts que ens pot ajudar molt a banda de ser un jugador que pot fer moltes coses a la pista i nosaltres sempre busquem jugadors polivalents i la seva capacitat per assistir, la lectura del joc per l’experiència que té i la capacitat per defensar jugadors en diverses posicions el faran molt important per nosaltres». El jugador islandès apunta a tenir un lloc habitual en el quintet inicial d’Ibon Navarro i servirà per a gestionar els esforços de tot el planter durant la que serà una temporada molt exigent amb tres competicions d’un nivell alt.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT