PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Comissió Mixta presenta l’adaptació de les escoles

Vilarrubla exposa a París les activitats per a l’estiu i el curs vinent

Per El Periòdic

Reunió de la Comissió Mixta francoandorrana, ahir.
Reunió de la Comissió Mixta francoandorrana, ahir. | SFGA/CEsteve

La Comissió Mixta francoandorrana d’ensenyament, presidida per la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, i el seu homòleg francès, Jean-Michel Blanquer, van posar en comú els protocols que es van aplicar des de l’inici de la crisi sanitària causada per la Covid-19, així com quins escenaris preveuen per a la represa del pròxim curs acadèmic.

És per això, que durant la comissió, que va tenir lloc ahir a la seu del Ministeri d’Educació Nacional a París, els equips ministerials francès i andorrà van informar de quines són les activitats que s’han organitzat a països per als nens durant el període estival. Vilarrubla va explicar la iniciativa de les classes voluntàries de reforç impulsades per diferents docents i l’adaptació dels esports d’estiu. Durant la reunió també es va exposar quins van ser els plans que va desenvolupar el Govern davant el tancament de les escoles i com es va recuperar progressivament la normalitat.

Per altra banda, en relació amb aspectes que ja es van començar a tractar abans que arribés la pandèmia a Europa, la Comissió Mixta va seguir tractant la formació a docents que s’oferirà des de França tant als ensenyants gals com al personal del país, de manera presencial o en línia. La iniciativa ja s’estava treballant des del mes de febrer, quan Blanquer va visitar oficialment el Principat. Ara, la comissió anuncia que voldria iniciar-la el curs vinent.

La Comissió Mixta francoandorrana en l’àmbit de l’ensenyament es reuneix una vegada a l’any alternant la trobada entre París i Andorra. A banda de la ministra Vilarrubla, la delegació andorrana que es va desplaçar a París incloïa el director del Departament de Sistemes Educatius i Serveis Escolars, Marc Jover; Josep Areny, que el substituirà en el càrrec pròximament; la directora de l’Àrea d’Inspecció i Qualitat Educativa, Marie Pagès; el director de Formació Professional, Xavier Campuzano; i l’ambaixadora a França, Eva Descarrega.

PUBLICITAT
PUBLICITAT