PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

De jugar contra el West Ham a no saber si podran competir a segona

El president del club, Antonio Da Silva, revela que «podria arribar un nou inversor de talla mundial»

Per Vicente Pallarés

El president dels Lusitans, Antonio Da Silva, amb dos jugadors al camp del West Ham.
El president dels Lusitans, Antonio Da Silva, amb dos jugadors al camp del West Ham. | Antonio Da Silva

El Lusitans es va arribar a enfrontar al clàssic equip londinenc West Ham en la prèvia de l’Europa League l’any 2015. L’agregat de l’eliminatòria va ser de 4-0, però l’equip andorrà només va caure per 0-1 a l’Estadi Comunal abans del contundent 3-0 al mític Upton Park. A més, aquest club fundat per portuguesos residents a Andorra, ha guanyat dues lligues de Primera Divisió i dues de segona, una Copa Constitució i dues Supercopes. 


No obstant això, avui dia, la situació és molt diferent. El primer equip, actualment a Segona Divisió, es va retirar de la competició. El passat mes de gener es van filtrar uns missatges de WhatsApp que asseguraven que ja s’estava pensant a abandonar oficialment la lliga. El 8 de març, just abans del confinament, l’equip no es va presentar a un partit. Va ser contra la UE Santa Coloma B, que es va emportar els tres punts. D’aquesta manera, es va condemnar al no poder solucionar els seus problemes tot i la voluntat d’intentar-ho reiteradament del seu president, Antonio da Silva. De moment, no saben si podran competir la pròxima temporada a la Lliga Unida: «És una llàstima estar així. Si la FAF no ens deixa, no podrem competir aquest any, però presentarem un recurs», va afirmar Da Silva en exclusiva per a EL PERIÒDIC. Cal destacar que els futbolistes no es van presentar a jugar «perquè no volien passar la frontera a causa de la Covid-19». Per tant, les acusacions de què no es van presentar perquè no cobraven són falses «perquè els jugadors no tenen sou».

 

El portuguès, qui ara porta ni més ni menys que 17 anys en el càrrec, va declarar que ja està pensant en deixar lloc a nous gestors: «Si arriba gent nova, me n’aniré. Ja estic cansat, però no penso tancar el club». A més, va llençar una possible sorpresa i és que podria arribar un nou inversor de talla mundial: «Estem buscant inversors, però no puc donar noms perquè són noms molt forts, és una cosa seriosa». D’altra banda, Da Silva tampoc va descartar l’opció de refundar el club per a desfer-se dels deutes: «Si en 15 dies no tenim inversors, ho valorarem, però ara és parlar per parlar». «Es van perdre diners perquè va venir un inversor que va prometre injectar fons i, finalment, se’n va anar sense deixar un euro. Aquí va començar la desfeta. Hi havia jugadors que va portar ell cobrant molts diners, però sense els seus diners no podíem fer res», se sincerava Da Silva. Es tracta de l’inversor Ricardo Almeida, qui va signar un contracte de 10 anys i no va complir ni el primer. Va arribar amb l’equip en Primera Divisió i «com no pagava els sous, vam haver de refer un equip a cost zero per intentar mantenir la categoria, però no ho vam aconseguir». A més, els diners que dona la federació per competir a primera «els vam gastar en pagar els deutes del club», va afegir.

 

El president Da Silva també va recordar amb emoció aquells bons temps i l’inoblidable partit contra el West Ham, una de les fites històriques de l’entitat: «Érem el millor club d’Andorra. L’estadi estava de gom a gom aquell dia». «Hi havia molta enveja perquè som un club fundat per immigrants. Per a la resta, guanyar-nos un partit era com guanyar una copa. Nosaltres teníem una bona afició que anava a l’estadi a animar i els altres no». «Avui dia el Lusitans no desapareix. D’aquí a uns dies, potser parlem d’una altra manera, però, de moment, estem aquí»., va sentenciar el president.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT